Šport
16 ogledov

Pance: "Imamo še kar nekaj lukenj"

Žiga Pance bo v letošnji sezoni eden glavnih členov v Olimpijini igri. (Foto: Bo Žurnal24 main
Po večnem derbiju na Poletni ligi Rudi Hiti na Bledu med Tilio Olimpijo in Acroni Jesenicami, po kazenskih strelih so slavili zmaji, smo se pogovarjali s kapetanom Olimpije Žigo Pancetom.

Prva tema krajšega pogovora je bil seveda večni derbi in zmaga njegovega moštva po kazenskih strelih. "Začeli smo fenomenalno in povedli z 2:0. Na začetku tretje tretjine smo morda nekoliko zaspali, Jeseničani so dosegli tisti zadetek, ki jim je dal krila ter nato še enega. Na koncu pa so bili tako naš vratar kot oba strelca dovolj zbrani in mislim, da smo si zaslužili zmago,“ je sprva dejal Žiga Pance. Oba zadetka Tilie Olimpije je dosegel njegov partner v napadu Boštjan Goličič. Pance pa je v diplomatsekm slogu zavrnil mnenje, da bi ravno on, Goličič in ostali mladci v letošnji sezoni prevzeli vodilno vlogo: "Individualnost niti ni toliko pomembna. Bolj je pomembno, da se ujamemo kot ekipa. Upam, da bo še veliko takih tekem, ter da bodo zadevali tudi drugi napadi, ker hokej je le ekipni šport in zmaga ekipa.

Žiga, ki v mu v moštvu družbo dela mlajši brat Eric, je še dodal, da njega in soigralce do začetka lige Ebel čaka še kar nekaj dela, da bodo "pravi“: "Tekma z Beljakom je bila prva v sezoni in smo morda imeli nekoliko težke noge. Prisotna je bila nervoza. Proti Jesenicam smo popravili igro v obrambi in izkoristili kakšno priložnost več. Do začetka sezone pa bo treba popraviti še kar nekaj stvari, saj imamo še kar nekaj lukenj.

Ob koncu krajšega pogovor ob robu ledene ploskve v blejski dvorani smo Panceta pobarali tudi o občutkih, ko igraš na prsih s črko C : "Vloga kapetana je zame nekaj novega. Soigralci mi veliko pomagajo pri navajanju na to vlogo. Ko pa se začne tekma, se to pozabi in igra normalno,“ je odgovoril Žiga, ki za zdaj nekdanjega kapetana zmajev in novopočenega upokojenca Tomaža Vnuka še ni poprosil za kakšen koristen nasvet: "Tomaža že nekaj časa nisem videl. Morda pa mi bo na poslovilni tekmi dal kakšen dober nasvet.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.