Šport
18 ogledov

Panika? Kje pa!

Jorge Lorenzo se je na VN Aragonije pritoževal nad nizko končno hitrostjo in tra Žurnal24 main
Jorgeja Lorenza (Yamaha) zaradi slabe forme v zadnjem času ni zagrabila panika. Raje razmišlja, kako braniti prednost s počasnejšim motorjem kot o tem, kako zmanjšati zaostanek za hitrejšimi dirkači.
Nisem zaskrbljen, ker mi skrb ne prinaša hitrosti. Raje prednost 56 točk branim s počasnejšim motorjem, kot da bi moral braniti minimalno prednost s hitrejšim motorjem.
Jorge Lorenzo

Vodilni v skupnem seštevku razreda MotoGP Španec Jorge Lorenzo (Yamaha) je bil v prvem delu sezone dominanten. Zmage je zbiral kot po tekočem traku in še posebej zaradi poškodbe moštvenega kolega Italijana Valentina Rossija mu nihče ni mogel blizu. A pri Hondi in Ducatiju so v zadnjem času Yamaho uspeli ujeti in jo tudi prehiteti. Na zadnji dirki za VN Aragonije sta Lorenzo in Rossi tako zasedla šele četrto in šesto mesto. Lorenzo pa prvič v letošnji sezoni (po 13 dirkah) ni stopil na oder za zmagovalce. Trenutno je največja pomanjkljivost Yamahe končna hitrost, Lorenzo pa se je pritoževal tudi nad trakcijo. "Na sredini ovinkov smo imeli kar nekaj težav z vrtenjem zadnje gume v prazno. Zaradi vrtenja v prazno se je zadnja guma posledično veliko hitreje obrabljala. Ponavadi pa sem bil iz kroga v krog hitrejši,“ je razlagal Lorenzo.

"Jasno je, da Yamaha trenutno ni najhitrejši motocikel. Toda vse ni tako slabo. Želim si znova zmagovati, kar pa bo za zdaj zelo težko,“ je Lorenzo resnici pogledal v oči. Njegov rojak Dani Pedrosa (Honda) je na zadnjih treh dirkah s tremi zmagami zaostanek iz 77 točk zmanjšal na 56 točk, kar pa bi še vedno moralo zadostovati za zadnjih pet dirk. "Nisem zaskrbljen, ker mi skrb ne prinaša hitrosti. Raje prednost 56 točk branim s počasnejšim motorjem, kot da bi moral braniti minimalno prednost s hitrejšim motorjem,“ je še dejal Jorge Lorenzo, ki bo imel na naslednji dirki v Motegiju na Japonskem nov motor, kar le še skrbi za dodatno dobro voljo Španca, ki je kljub vsem težavam na odlični poti do svojega prvega naslova svetovnega prvaka v kraljevem razredu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.