Šport
13 ogledov

Paradiranje z avtobusom

1/36
Žurnal24 main
Španska nogometna reprezentanca je že doma. Novo svetovno prvakinjo so temu primerno pozdravili že na letališču, v Madridu Iniesto in tovariše med navdušeno množico prevaža avtobus.

Iz letala, ki je v Španijo pripeljalo nove svetovne prvake, je prvi izstopil kapetan Iker Casillas in zbranim ljubiteljem nogometa ponosno pokazal pokal za najboljše na svetu. Španci so se v Madridu podali še na tradicionalni častni krog za zmagovalce po mestnih ulicah. Po napovedih se na madridskih ulicah gnete milijon navijačev, nekateri pa govorijo celo o treh milijonih.

Osem članov španskega nogometnega prvaka Barcelone, ki so z reprezentanco Španije sodelovali na svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki in osvojili prvo mesto, bo dobilo dodaten dopust. Kot je poročal časnik El Mundo deportivo, svežih svetovnih prvakov klub ne bo silil na avgustovsko turnejo v Aziji.

Upoštevajoč Davida Villo, ki bo jeseni prvič oblekel dres Barcelone, so imeli španski prvaki na jugu Afrike osem igralcev. Le vratar Victor Valdes ni igral, medtem ko so imeli Carles Puyol, Gerard Piqué, Sergio Busquets, Xavi, Andrés Iniesta, Pedro Rodríguez in Villa ključne vloge pri osvojitvi naslova prvakov.

Trener Pep Guardiola se je odločil, da bo vsem članom reprezentance omogočil počitek in jih ne bo vzel na azijsko turnejo, ko bo Barcelona med 2. in 8. avgustom igrala nekaj prijateljskih tekem v Južni Koreji in na Kitajskem. Guardiola pa bo računal na Brazilca Danija Alvesa in Argentinca Lionela Messija, ki sta s svojima ekipama izpadla že v četrtfinalu SP.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.