Šport
5200 ogledov

Paraolimpijec umrl v tragični nesreči

Newham Leisure Center Facebook Newham Leisure Center.
Iz Londona, kjer se bo v petek začelo svetovno prvenstvo invalidov v atletiki, je prišla žalostna novica, da je na treningu umrl atlet Združenih arabskih emiratov, Abdullah Hayayei.

Šestintridesetletnemu Abdullahu Hayayeiju se je na stadionu Newham Leisure Center na mestu za izmet na glavo zrušila kovinska konstrukcija, pomagala pa mu ni niti hitra zdravniška oskrba.

"Ne morem govoriti o podrobnostih nesreče. Lahko samo rečem, da ga je pri rutinski pripravi za met domnevno zadel drog kovinske konstrukcije. Medicinsko osebje mu je poskušalo pomagati, a zaman. Šokirani smo, a očitno je bila to božja volja," je dejal Majid Al Usaimi, podpredsednik invalidske športne zveze Združenih arabskih emiratov, ki je tudi potrdil, da njihova reprezentanca zaradi smrti atleta - nastopal je v metih diska, krogle in kopja -, ne bo zapustila prvenstva in bo tekmovala tudi zanj.

Abdullah Hayayei je nastopal tudi na paraolimpijskih igrah lani v Riu, kjer je v svoji kategoriji zasedel šesto mesto v metu kopja in sedmo mesto v metu krogle. Zaradi njegove smrti se bo petkovo odprtje prvenstva začelo z minuto molka.

Komentarjev 1
  • mph 12:57 12.julij 2017.

    Vsekakor ja, božja volja, kot je božja volja, da za rakom zbolijo otroci in podobno. Res čudovit je ta bog s svojo voljo.