Šport
33 ogledov

Parker: Vzdušje je bilo izjemno

Slovenija Francija EuroBasket četrtfinale Stožice Ljubljana Parker EPA
Superzvezdnik Tony Parker je bil navdušen nad publiko in zmago, Zoran Dragić žal samo nad navijači.

"Izjemna zmaga. Menim, da so nam nocoj v veliki meri pomagale izkušnje. Vedeli smo, da bo Slovenija pod velikim pritiskom zaradi te čudovite publike. Vzdušje je bilo izjemno, nekoliko me je spominjalo na leto 2005, ko smo v Novem Sadu slavili na tekmi s Srbijo pred 20 tisoč gledalci. Uživam v igranju pred tako navdušeno množico. Zaradi takšnih tekem igramo košarko," je bil po zmagi nad Slovenijo in uvrstitvi v polfinale zadovoljen prvi zvezdnik prvenstva Tony Parker. Ta je Sloveniji nasul kar 27 točk.

"Naša obramba je bila odlična, tekmecu nismo dovolili lahkih košev. To je zelo pomembno, ko igraš pred takšnimi gledalci," je še dejal zvezdnik San Antonia.

"Žal mi je"

"Prvi polčas smo dobro igrali v obrambi, dali so nam le 26 točk. V drugem delu smo prelahko šli v tekmo, povedli so deset točk in nato smo bili zmeraj korak za njimi. Zmanjkalo nam je moči, zasluženo so zmagali. Težko je, ker nismo več v boju za kolajne, ampak pred nami je naslednja pomembna tekma. Želimo se uvrstiti na svetovno prvenstvo v Španiji. Vsaj to," pa je po dvoboju dejal Zoran Dragić.

Tudi on je pohvalil slovenske navijače: "Rad bi se jim zahvalil, res so neverjetni. Upam, da nas bodo spodbujali tudi na naslednjih dvobojih. Tudi zaradi njih mi je zelo žal, da smo izgubili."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.