Šport
11 ogledov

Parkerjevi petelini zadnji test: "Zdaj pomembna le igra"

Nachbar Slovenija Črna gora Bonifika Saša Despot
Slovenske košarkarje v soboto čaka zadnji in verjetno najtežji preizkus pred začetkom EuroBasketa. V Stožicah jim bo nasproti stala ena od favoritinj za končno zmago – Francija.

Košarkarska reprezentanca v Kranjski Gori preživlja zadnje dni pred zadnjim pripravljalnim preizkusom, na katerem jim bo v soboto ob 21. uri v Stožicah nasproti stala Francija. Selektor Božidar Maljković, Boštjan Nachbar in Goran Dragić so predstavili želje pred začetkom EP ter bili enotni, da so Slovenci pripravljeni na prihajajoče izzive.

Za tekmo s Francijo je na prodajnih mestih Eventima na voljo še okoli 1.500 vstopnic. Dokončno so znane tudi številke, ki jih bodo na svojih dresih nosili slovenski košarkarji. Za razliko od pripravljalnih tekem bosta na evropskem prvenstvu drugačni nosila le Jure Balažič in Zoran Dragić. Prvi si je izbral šestico, slednjemu pa je pripadla številka 12. 

Francozi najmočnejši nasprotnik

"Čaka nas še zadnja pripravljalna tekma pred EuroBasketom, nasproti pa nam bo stal najmočnejši nasprotnik v letošnjih pripravah," je z Gorenjske sporočil Maljković, selektor slovenske moške članske reprezentance. 

"Francozi imajo v letošnji reprezentanci polovico košarkarjev iz lige NBA. So košarkarska velesila. Naše priprave se počasi bližajo koncu. S potekom le teh sem zadovoljen. V dnevih, ki so nam še ostali do prve tekme na evropskem prvenstvu, bomo še naprej pilili posamezne segmente naše igre. Vesel sem, da so vsi košarkarji zdravi. Vsi rezultati, ki smo jih dosegli do sedaj, ne veljajo nič. Pred tekmami na EuroBasketu se bo potrebno zbrati in biti povsem osredotočen le na njih."

"Pomembna igra, ne rezultat"

Nachbar je poudaril, da gostitelji prihajajočega prvenstva na zadnji preizkus prihajajo dobro pripravljeni. Član Barcelone je napovedal tudi, da se bo z izbrano vrsto v Stožice vrnil tudi po koncu skupinskega dela, ko se bodo v Ljubljani delile kolajne.

"Priprave so v celoti uspele," je povedal Nachbar. "Vse pripravljalne tekme so bile za nas več kot dobrodošle. Potrebovali smo jih, da smo s soigralci prišli do dobre skupne forme. Na zadnji pripravljalni preizkus proti Francozom se podajamo dobro pripravljeni. Končni rezultat na tej tekmi ne bo pomemben, pač pa igra, ki jo bomo prikazali. Veselim se tekme v Stožicah. Verjamem, da bomo tam zaigrali tudi v drugem in tretjem delu EuroBasketa. Upam, da bodo na Telemachovem spektaklu tribune dvorane polne ter da bomo lahko košarkarji doživeli pravo vzdušje. Najbolj pomembno bo, da bodo vsi, ki si bodo tekmo ogledali v živo, uživali v njej."

Dragić: "Priprave uspele odlično"

Slovenski zvezdnik iz lige NBA Dragić, pa je reprezentančnega kolega dopolnil z besedami: "Priprave naše reprezentance so bile dolge in naporne, a na koncu odlično uspele. Vsi smo zdravi in pripravljeni, da se EuroBasket začne. Znotraj ekipe smo s fanti ustvarili res dobro vzdušje. Družimo se tudi med prostimi dnevi. To je pozitivna stvar, ki nas krasi kot ekipo. Francija je zelo dobra ekipa. Želim si, da tekmo odigramo po najboljših močeh in da ne pride do kakšne neljube poškodbe, da se bomo lahko potem v miru pripravili na prvo tekmo EuroBasketa proti Češki."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.