Šport
24 ogledov

PartyGaming dobro služi

Žurnal24 main
PartyGaming je objavil finančno poročilo tretjega četrtletja letošnjega leta. Poročilo je pokazalo, da je skupen dohodek skupine znašal 85,3 milijone evrov, kar je približno 120 milijonov ameriških dolarjev.

V primerjavi z lanskim letom je za PartyGaming to devet odstotna rast dohodka, saj je lani dohodek v istem obdobju znašal 78.3 milijona evrov. V vzpodbudnem obdobju, ki zajema julij, avgust in september je večina skupine PartyGaming imela vzpon. To velja za sektorje, ki pokrivajo bingo, športne stave in internetno igralnico. Edina izjema, ki je doživela padec, je bilo področje pokra, katerega upad znaša pet odstotkov. Skupno je PartyCasino imel porast dva odstotka na 34,9 milijona evrov, PartyBingo je imel lep porast 36 % na skupno 13.1 milijona evrov, medtem ko so športne stave imele neverjeten porast za 86% na skupno 5,4 milijona evrov.

Čisti dohodek je porasel za devet odstotkov v primerjavi z lanskim leto na vseh področjih, razen na pokru.
Jim Ryan

Izvršni direktor Jim Ryan komentira zadnje rezultate: "Čisti dohodek je porasel za devet odstotkov v primerjavi z lanskim leto na vseh področjih, razen na pokru, kljub temu da smo junija 2010 zaprli francosko stran s spletno igralnico. Če v izračunu ne upoštevamo francoske strani je celoten dohodek še višji - 12% - v primerjavi z lani. To je vse posledica rasti na drugih trgih, posebej pa pri športnih stavah."

"Od konca septembra smo doživeli nekaj normalnih sezonskih vzponi in padci, ki so bili vsi v skladu s pričakovanji naše uprave. Pričakovanja ostajajo enaka in ostajamo prepričani v naše napovedi, kako uspešno bo to leto za nas." Dobri rezultati tretjega četrtletja so seveda pozitivno vplivali tudi na stanje na borzi. Investitorji so z veseljem sprejeli novice, da je vrednost delnic porasla.

Dobra novica za delničarje je tudi to, da se nadaljuje zgodba o združitvi s skupino bwin. Združitev se bo dokončala v prvi četrtini leta 2011, je povedal Jim Ryan. Bwin je medtem oznanil, da je njihov skupni dohodek v tretjem četrtletju 2010 znašal skupno 95,3 milijona evrov, kar kaže 15,8% rast v primerjavi z lanskim letom, ko je ta dohodek znašal 83,3 milijona evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.