Šport
19 ogledov

Pau Gasol bo zamenjal nesrečnega Nadala

Rafael Nadal Pau Gasol OP Francije finale EPA
Špansko zastavo bo na otvoritvi olimpijskih iger čez sedem dni v Londonu nosil košarkar Pau Gasol, ki bo zamenjal poškodovanega Rafaela Nadala.

Namesto teniškega igralca Rafaela Nadala bo špansko zastavo na otvoritvi olimpijskih iger v Londonu nosil košarkar Pau Gasol. Tako je odločil španski olimpijski komite, potem ko je Nadal, ki je bil predviden za zastavonošo, zaradi poškodbe kolena odpovedal udeležbo na igrah.

Španski olimpijski komite je najprej hotel čast nameniti jadralcema Ikerju Martinezu in Xabiju Fernandezu, ki imata najdaljši olimpijski staž v španski delegaciji, vendar sta slednja to možnost zavrnila, saj jima bi pot iz jadralskega središča v London in ostale obveznosti vzele preveč časa. Tako je odločitev padla na starejšega od bratov Gasol, ki si kruh služi v ligi NBA in ki je med najbolj zaslužnimi, da je Španija v zadnjem desetletju svetovna košarkarska velesila.

Rafael Nadal je v četrtek ob objavi novice, da se mora zaradi ponavljajočih težav s kolenom odpovedati nastopu na olimpijskih igrah, dejal, da je to zanj eden najbolj žalostnih dni v življenju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.