Šport
25 ogledov

"Pau in Navarro sta ponosna na nas"

Marc Gasol EPA
Španske barve je v idealni peterki evropskega prvenstva zastopal center Marc Gasol, ki se je po zmagi nad Hrvaško skupaj s soigralci veselil bronaste kolajne.

"Moram biti ponosen na to ekipo. Tekmo proti Hrvaški smo odlično odprli, nato so Hrvati zaigrali bolje, a smo z dobro obrambo obrnili tekmo v svojo korist. Odlično smo se odzvali na njihov pritisk in prepričan sem, da bomo v naslednjih letih z boljšo igro v končnicah odločilnih tekem naredili še korak naprej," je bil po zadnji tekmi na letošnjem EuroBasketu odločen Marc Gasol.

S prenovljeno reprezentanco do brona

Srednji izmed bratov Gasol je razkril še nekaj skrivnosti: "Včasih zmage skrijejo napake, ki jih moštvo naredi na tekmi. Treba je priznati, da na začetku prvenstva vendarle nismo igrali tako odlično, kot smo govorili, pa tudi na koncu nismo igrali tako slabo. Malce slabše smo igrali v zaključkih tekem, vendar smo na skoraj vseh tekmah ves čas prevladovali." Igralec Memphisa je izrazil zadovoljstvo z ekipo, ki je nastopala v Sloveniji: "Ekipa je dokaj nova, tako da smo lahko z osvojeno kolajno zadovoljni."

Na koncu se je Marc spomnil brata Paua in Juana Carlosa Navarra: "Zagotovo bosta zelo ponosna na nas, saj vesta, kako težko je igrati tekmo za tretje mesto, ki sta jo leta 2005 izgubila. Še zdaj se verjetno spominjata tistih trenutkov in nismo hoteli, da bi se to ponovilo tudi nam. To moštvo si tega ni zaslužilo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.