Šport
20 ogledov

Paul spravil Nemce v obup

Nezmotljivi vedeževalec, hobotnica Paul, je napovedal, da bo na SP v nogometu v Reuters
Hobotnica Paul, zdaj že svetovno znani napovedovalec izidov nemške nogometne izbrane vrste, je Nemčijo šokiral z napovedjo španske zmage v polfinalu svetovnega prvenstva.

Žival je med SP v Južnoafriški republiki postala prava vedeževalka – in njene napovedi so se doslej izkazale za točne, prav to pa zdaj najbolj skrbi nemške navijače. Doslej so v akvariju v Oberhausnu pred vsako tekmo Nemčije na SP hobotnici ponudili hrano v dveh posodah, eni z nemško zastavo in drugi z zastavo države tekmice. Če je Paul jedel iz posode z nemško zastavo, je zmagala Nemčija, sicer pa njena tekmica.

Vse skupaj so najbrž začeli kot dobro šalo, a zdaj so stvari postale že kar resne. Kosilo hobotnice so v Oberhausnu v živo spremljale številne televizijske ekipe, o tem, katero posodo si je izbral Paul, poročajo vsi svetovni mediji. Hobotnici so naredili celo profil na socialnem omrežju Facebook.
Paul je bil doslej nezmotljiv in je napovedal tudi zmagi Nemčije proti Argentini in Angliji. Zdaj pa se je odločil za hrano iz španske posode ... Edino upanje Nemcev je zgodovina: Paul se je doslej edinkrat zmotil le pred finalom EP 2008, ko sta igrali prav Nemčija in Španija. Napovedal je zmago Nemčije, evropski prvaki so postali Španci. V Nemčiji upajo, da bo hobotničina napačna napoved tekem med Nemčijo in Španijo postala tradicionalna.


V zadnjem času je po svetu sicer prava poplava živalskih nogometnih vedeževalcev, ki jih je spodbudila prav Paulova slava. Zdi se, da se lahko s tem poslom ukvarja že vsak, ki ima doma morskega prašička in mu ponudi dva različno okrašena lista solate. V Argentini so zdaj sicer previdno tiho, potem ko so se njihovi delfini, papagaji in želve krepko zmotili, saj so vrsti Diega Maradone napovedali zmago na četrtfinalnem dvoboju z Nemčijo. Na nemško žalost pa ima Paul posnemovalca tudi v domovini: ježevec Leon je v živalskem vrtu v Chemnitzu danes pojedel hruško, okrašeno s špansko zastavo ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.