Šport
20 ogledov

Pavelski s hat-trickom pokopal Kojote

san jose sharks Reuters
Moštvo severnoameriške hokejske lige NHL Arizona Coyotes je sinoči edino vknjižilo poraz pred domačimi gledalci, z 2:4 je izgubilo proti San Jose Sharks.

Gostiteljem je sive lase povzročil predvsem Joe Pavelski, ki je s hat-trickom prerešetal mrežo domačega vratarja Mika Smitha. Domači so prvo tretjino dobili z 2:0, a se je nato razigral Pavelski, ki je že v drugi tretjini izenačil na 2:2. Tokrat je vknjižil že četrti hat-trick v karieri, San Joseju pa je pripomogel končati negativni niz treh zaporednih porazov.

"Morda smo bili še preveč vzhičeni, skušali narediti preveč, pretiravali v vseh možnih pogledih, zato sem se osredotočil na svojo igro in hitro pospravil tri ploščke v mrežo nasprotnika. Zgodnji zadetek v drugi tretjini mi je dal krila," je po tekmi dejal Pavelski. Arizona ostaja pri dnu pacifiške skupine, San Jose je v tej skupini pri vrhu.

V ostalih tekmah so slavila domača moštva. Chicago Blackhawks so bili s 3:1 boljši od New Jersey Devils, Vancouver Canucks so na krilih Shawna Matthiasa s tremi goli s kar 5:2 premagali Boston Bruins, Dallas Stars pa so Florida Panthers premagali z 2:0. Ena tekma se je končala po podaljšku, Columbus Blue Jackets so bili s 4:3 boljši od Philadelphia Flyers, odločilni gol je v dodatnem delu prispeval Artem Anisimov.

Liga NHL, izidi:

Columbus Blue Jackets : Philadelphia Flyers 4:3*
Chicago Blackhawks : New Jersey Devils 3:1
Vancouver Canucks : Boston Bruins 5:2
Dallas Stars : Florida Panthers 2:0
Arizona Coyotes : San Jose Sharks 2:4

* - podaljšek

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.