Šport
18 ogledov

Pavlin: "Malo smo se še lovili"

Slovenija HZS
Slovenski hokejisti bodo po zmagi na prvi prijateljski tekmi pred SP Divizije I v Stožicah danes odigrali še drugo tekmo s Poljaki. Oslabljeni Risi, veliko reprezentantov se bo moštvu še pridružilo, pravijo, da so se še lovili.

Risi so na gostovanju na Poljskem brez igralcev, ki nastopajo v finalu slovenskega državnega prvenstva, slavili z 2:1.

Žiga Pavlin je po tesni zmagi dejal, da je zadovoljen z igro, pa čeprav se vidi, da gre šele za začetek priprav: "Na začetku smo se mogoče še malo lovili. Poleg tega je kar nekaj igralcev prvič igralo ta sistem in se je poznala neuigranost. Na trenutke je bila naša igra vseeno dobra in smo pokazali tisto, kar trener pričakuje od nas. Prvi gol je zagotovo dal nekaj samozavesti predvsem mlajšemu delu in vedno je boljše zadeti prvi, kot pa zaostajati.“

Tudi Mitja Robar navijače opozarja, da to še ni prava igra. "Za nekatere igralce je bila to prva tekma po dolgem času in seveda se pozna v igri. Bilo je nekaj nervoze, neuigranosti, ampak namen teh pripravljalnih tekem je izpiliti formo za SP in verjamem, da bomo tam pravi. Hiter gol nam je dal in krila in hkrati uspaval. Poljaki niso eksoti, so že dolgo časa v prvi diviziji in so tudi danes imeli svoje priložnosti, ampak tu je svoje oddelal Robert Kristan. Iz te tekme je potrebno potegniti pozitivne stvari, tako kot tudi iz jutrišnje tekme in jih prenesti na priprave v Ljubljano.“

Danes bo na sporedu še druga tekma s Poljaki, selektor Matjaž Kopitar pa bo tokrat v vrata namesto odličnega Roberta Kristana postavila Andreja Hočevarja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.