Šport
13 ogledov

Pavlin: "Privoščil bi Urugvaju"

Žurnal24 main
Pred polfinalnima obračunoma na svetovnem prvenstvu smo se pogovarjali z nekdanjim reprezentantom Miranom Pavlinom, ki bo pesti stiskal za Urugvaj, a meni, da si naslov zaslužijo Nemci.

S kapetanom in športnim direktorjem državnih prvakov iz Kopra smo se najprej dotaknili vseh štirih četrtfinalnih obračunov. "Izpad Brazilcev je zagotovo presenečenje. Nizozemci so v drugem polčasu pokazali vrhunsko predstavo, navdušil je predvsem Wesley Sneijder, ki ima za sabo dobro sezono v Interju. Mislim, da Nizozemci lahko pridejo do finala. Brazilci pa so največje razočaranje tega turnirja," je dejal Miran Pavlin in se dotaknil še obračuna med Urugvajem in Gano. "V tej tekmi smo videli, kaj vse lahko ponudi nogomet. Sreča in smola sta si v nogometu zelo blizu. To je bil obračun dveh zelo enakovrednih reprezentanc, kdorkoli bi izpadel, bi bil nesrečen. Urugvaj je imel več sreče. Je bila pa to prava nogometna poslastica. Kdor je bil v tej tekmi nevtralen, kot sem bil tudi sam, je samo užival."

Presenečen nad visoko zmago
Sobota je bila dan za veliki spopad Nemčije in Argentine. Vsi so v polfinalu videli gavče, a razpletlo se je drugače. "Presenetila me je tako visoka zmaga Nemcev. Argentinci so bili za veliko večino glavni favoriti za naslov. V fazi napada Messiju ni šlo skozi celoten turnir. Nemci pa so pokazali, kaj se da narediti s pravim ekipnim duhom. Tudi z malo manjšo kakovostjo lahko v nogometu dosegaš vrhunske rezultate. Nemčija je samo dokaz tega," pravi Pavlin, ki mu je žal, da je v zadnjem četrtfinalu izpadel Paragvaj. "Škoda je sodniških napak, na tem turnirju jih je preveč. Sodniki niso navajeni vsak konec tedna soditi tekem tako visokega ritma. Če bi bil tisti gol Paragvaju priznan, bi morda šel naprej, a so sodniki menili, da je šlo za nedovoljen položaj. Španija kot velika reprezentanca je izkoristila priložnost in se uvrstila v polfinale. Žal mi je za za Paragvaj, zame je bil tihi favorit."

Nizozemci v prednosti
In kaj lahko pričakujemo v polfinalu? Najprej se bosta v torek udarila Urugvaj in Nizozemska. "Če bo Sneijder ponovil igro z dosedanjih tekem, se bodo Nizozemci uvrstili v finale. Diego Forlan je sicer vrhunski igralec, ima dobro sezono v Atléticu, a Urugvaj nima takega števila kakovostnih igralcev kot Nizozemska," meni Pavlin, ki je za slovensko izbrano vrsto v 63 nastopih zabil pet golov.

Brez favorita
V sredo se bosta v ponovitvi finala evropskega prvenstva izpred dveh let pomerili še Nemčija in Španija. "V tej tekmi ne bo favorita, obe ekipi imata enake možnosti za zmago. Nemci imajo zelo dober moštveni duh. Španci imajo kakovostnejše posameznike, ampak za zdaj kot moštvo ne fukncionirajo tako dobro kot Nemci. Morda bo prav to odločilo. Bo pa odprta tekma od prve do zadnje minute," je dejal Pavlin. In kdo si zasluži naslov svetovnega prvaka? "Po doslej prikazanem naslov Nemčija, osebno bi ga pa najbolj privoščil Urugvaju. Vedno navijam za tiste, ki so malo slabši."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.