Šport
86 ogledov

Pedrosa in Skubic padla v istem zavoju

1/19
Žurnal24 main
V Laguni Seci, kjer je minuli vikend potekala dirka razreda MotoGP, je Slovenec Boštjan Skubic nastopil v dirki do 600 kubičnih centimetrov. Dirko je končal z odstopom v istem zavoju kot Dani Pedrosa.

Slovenski motociklist Boštjan Skubic se je po večkratnem nastopu na legendarni dirki 200 milj Daytone na tamkajšnji še bolj legendarni progi minuli konec tedna preizkusil še na eni (znova) legendarni progi v ZDA. Svoj motocikel je podil na progi v Laguni Seci, ki je ob vseh drugih značilnostih najbolj poznana po izjemno zahtevnem zavoju Corkscrew (v prevod odpirač za steklenice). Tamkajšnjo progo mnogi dirkači in poznavalci označujejo za najtežjo v koledarju razreda MotoGP. In ravno minuli konec tedna je ob dirki v najmočnejšem razredu svetovnega prvenstva (dobil jo je Španec Jorge Lorenzo na Yamahi) potekalo tekmovanje v razredu do 600 kubičnih centimetrov, kjer je nastopil tudi 36-letni Ljubljančan. Skubic je dirko začel iz 21. startnega položaja in takoj po startu je izgubil nekaj mest. Po zaslugi odlične fizične pripravljenosti je nato počasi začel pridobivati mesto za mestom. Boštjan je prišel do 17. mesta in tako želene točke so bile na dosegu roke, a nato je sledila napaka v enem od hitrih zavojev in boleč pristanek v pesku. Zanimivo, da je Ljubljančan dirko končal v istem zavoju kot Španec Dani Pedrosa (Honda), ki je do nesrečnega trenutka zanesljivo vodil na dirki v razredu MotoGP.

"Ne bom skrival razočaranja. Po tem, ko nam je v petek razgnalo pogonski agregat, sem mislil, da smo z vso smolo, ki se nas drži letos, dokončno opravili. A kot kaže, ni bilo tako. Sicer priznam, napaka je bila povsem moja. Vozil sem na 17. mestu in moji zasledovalci so bili predaleč, da bi me do konca dirke še lahko kdo ogrozil. A ker sem iz kroga v krog lovil dirkača, ki je vozil pred menoj, sem se odločil, da ga bom v zadnjem krogu poskušal dohiteti in s tem pridobiti še eno mesto. No, na žalost sem očitno hotel preveč," je po dirki dejal Skubic in v nadaljevanju potarnal, da ga smola v letošnji sezoni nikakor ne želi pustiti pri miru: "V enem izmed ovinkov mi je spodneslo prednji del motorja in dva kroga pred koncem dirke sem se nenadoma znašel v pesku. Situacija je bila nerešljiva in vse se je zgodilo izjemno hitro. Razočaran sem, ker sem v letošnji sezoni večkrat dobro začel, a mi je odmeven rezultat vsakokrat preprečila smola. Kot kaže, je tole sezona, ki jo bom sam poskušal čim hitreje pozabiti."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.