Šport
21 ogledov

Pedrosa na čelu startne vrste v Le Mansu

Pedrosa motoGP Honda Estoril Portugalska dirka motociklizem motor dirkač čelada EPA
Španec Dani Pedrosa (Honda) bo nedeljsko dirko svetovnega motociklističnega prvenstva v francoskem Le Mansu začel s prvega startnega mesta. Na današnjih kvalifikacijah je ugnal moštvenega sotekmovalca, svetovnega prvaka Avstralca Caseya Stonerja, tretji je bil v elitnem razredu motoGP Italijan Andrea Dovizisoso (Yamaha).

Za Danija Pedroso je današnji "pole position" v Franciji jubilejni 20. v razredu motoGP, skupno pa 38. v karieri. Za Andreo Doviziosom sta se zvrstila tovarniška dirkača ekipe Yamaha Španec Jorge Lorenzo na četrtem in Američan Ben Spies na šestem, mednju se je vrinil še Doviziosov sotekmovalec v ekipi Monster Yamaha Britanec Cal Crutchlow. Večkratni svetovni prvak Valentino Rossi (Ducati) je bil sedmi.

V razredu moto2 je bil najboljši v kvalifikacijah Španec Marc Marquez (Suter), drugi je bil Švicar Thomas Lüthi (Suter), tretji pa Španec Pol Espargaro (Kalex). Španec Maverick Vinales (Honda FTR) pa bo z najboljšega startnega mesta začel dirko v najšibkejšem razredu moto3, drugi čas je dosegel njegov rojak Efren Vasquez (Honda FTR), tretji je bil Portugalec Miguel Oliveira (Honda Suter).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.