Šport
7 ogledov

Pedrosa ne razmišlja o naslovu

Dani Pedrosa s svojimi 51 kilogrami spada med najlažje dirkače v celotni karavan
1/21
Žurnal24 main
Španec Dani Pedrosa po navdušujoči zmagi na zadnji dirki v Laguni Seci ostaja na trdnih tleh in ne razmišlja o naslovu svetovnega prvaka. Pravi, da bo raje dirkal iz dirke v dirko.
 

Nikoli niso izgubili zaupanja

Pri Hondi kljub temu, da je bil Pedrosa več kot leto dni brez zmage niso izgubili zaupanja vanj."Ekipa okoli Danija ni nikoli izgubila zaupanja vanj," je dejal eden bližnjih sodelavcev Pedrose pri Hondi, Mike Leitner.

Španec Dani Pedrosa (Honda) se je z zmago na zadnji dirki v Laguni Seci vrnil med žive. Potem, ko je začetek sezone pripadel Avstralcu Caseyu Stonerju (Ducati) ter predvsem Valentinu Rossiju (Yamaha) in Jorgeju Lorenzu (Yamaha) je Pedrosa na enem najzahtevnejših dirkališč na svetu dokazal, da še vedno spada med najboljše in najhitrejše dirkače v karavani. Španec kljub prepričljivi zmagi, prvi v letošnji sezoni, ostaja na trdnih tleh in ne razmišlja o naslovu prvaka. Dirkač tovarniške ekipe Honde po zmagi v Laguni Seci za vodilnim Rossijem v skupnem seštevku zaostaja 59 točk. Še vedno pa okreva po poškodbi, ki jo je staknil konec maja v italijanskem Mugellu. Zaradi tega Pedrosa raje kot o naslovu razmišlja o vsaki dirki posebej. "Moram se pozdraviti do konca, čeprav je vse boljše. Zato sem se odločil, da ne smem preveč razmišljati o naslovu. Šel bom iz dirke v dirko nato pa bomo videli," je dejal Pedrosa ter še pripomnil: "Resnica je v tem, da nimam veliko možnosti. Proti vodilnim sem izgubil že veliko točk."

Nekdanji dvakratni svetovni prvak v razredu do 250 kubičnih centimetrov se medtem s Hondo dogovarja o obnovitvi pogodbe. Na prvo mesto pa trenutno postavlja okrevanje po poškodbi. " Dogovarjamo se o obnovitvi pogodbe, toda tisto kar trenutno šteje je to, da najdem optimalno telesno kondicijo, da bom lahko dirkal tako kot menim, da lahko."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.