Šport
15 ogledov

Pedrosa si je trikrat zlomil ključnico

1/9
Žurnal24 main
Dani Pedrosa si je na treningu pred VN Japonske v razredu motoGP ključnico zlomil na treh mestih. Podrobnosti v galeriji. Še vedno aktualni svetovni prvak tem razredu Valentino Rossi napovedal naporno dirko.
Možnosti španskega motociklista Danija Pedrose za osvojitev naslova svetovnega prvaka v razredu motoGP so se bržčas razblinile. Voznik Honde, trenutno drugi v skupni razvrstitvi, si je namreč na prostem treningu pred nedeljsko VN Japonske v Motegiju pri padcu zlomil ključnico. Pedrosa, ki si je levo ključnico zlomil na kar treh mestih, je bil pred tem praktično edini tekmovalec, ki bi lahko še preprečil skupno zmago rojaku Jorgeju Lorenzu. Pet dirk pred koncem sezone ima za njim 56 točk zaostanka. (STA)

Italijan Valentino Rossi (Yamaha) je imel veliko težav s poškodovano ramo že na zadnji dirki v Aragonu. Na Japonskem pa bi lahko bilo še hujše. "Aragon je bil zelo naporen, ker nismo našli pravih nastavitev za motocikel in ker sem imel veliko težav z ramo,“ se je prejšnje dirke, kjer je osvojil šesto mesto, spomnil Vale in dodal, da mu noga oziroma golenica, ki si jo je zlomil na VN Italije v Mugellu, praktično ne dela več težav. "Sedaj vemo, da teh težav ne bo konec, dokler ne bomo imeli časa, da jih ustrezno odpravimo,“ je še dodal Rossi in pogled usmeril proti dirki v deželi vzhajajočega sonca: "Pričakujem, da bo vikend zelo naporen za moje telo. Pred nami so trije naporni tedni, toda po dirki na Japonskem prihajata dve moji najljubši progi in upam na dobre rezultate. Dali bomo vse do sebe in videli bomo, kaj nam bo to prineslo.

Vodilni v skupnem seštevku in najverjetnejši naslednik Rossija na prestolu v razredu MotoGP, Španec Jorge Lorenzo (Yamaha), se na Japonskem znova želi vrniti na stopničke, potem ko je na zadnji dirki v Aragonu prvič v letošnji sezoni ostal brez njih. "Glavni cilj je, da se vrnem na stopničke ter osvajam čim več točk.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.