Šport
24 ogledov

Pegan doma prepričljivo zmagal

Pegan v finalu Šalamunovega memoriala ni dovolj presenečenja. (Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Dogajajo se finalne odločitve drugega dne Šalamunovega memoriala v mariborski Lukni. Aljaž Pegan je za zlato kolajno prepričljivo ugnal vse tekmece na drogu.

Slovenski gimnastični as Aljaž Pegan je po spodrsljaju v kvalifikacijah svetovnega pokala v Mariboru v nedeljskem finalu pokazal, zakaj je že več kot desetletje in pol v svetovnem vrhu. Na drogu je prikazal sestavo z izhodiščem 16,8 točke in z oceno 15,5 na veselje gledalcev prepričljivo ugnal vso konkurenco. Slovenci so sicer že po polovici tekmovanja dosegli zgodovinski uspeh s tremi zmagami in enim drugim mestom, ki ga je danes Pegan še potrdil z novo zmago. "Z nastopom sem zelo zadovoljen, čeprav vaja še vseeno ni bila povsem takšna, kot sem si želel. A dejstvo je, da sem po dobro uspeli prvi vezavi pegan - ribalko takoj malo lažje zadihal in si takoj rekel, da mi je končno spet enkrat uspelo. V nadaljevanje vaje sem lahko šel precej bolj neobremenjeno. Čeprav po zvinku nisem naredil povezave, se nisem preveč sekiral, res pa je, da sem se malo bal seskoka," je po nastopu povedal Pegan.

"V zadnjem času sem ravno pri seskoku delal precej napak. In čeprav sem danes naredil velik korak nazaj, ki je precej groba napaka, se mi zdaj zdi, da je bilo vse skupaj kar dobro," je nasmejan dodal telovadec Trnovega, ki ga zdaj naslednji teden čaka svetovni pokal v Moskvi: "Tam imam zdaj zadnjo možnost, da v spomladanskem delu vsaj enkrat izvedem sestavo z izhodiščem 17 točk, a sam bom zadovoljen že z takšno, kot mi je uspela v Mariboru. Zavedam se, da sem se letos na vsakem tekmovanju boril predvsem s tem, kako svojo vajo narediti brez napak, kot pa s tekmeci."

Na paradnem orodju slovenskega asa Mitje Petkovška, bradlji, je zmago slavil Slovak Samuel Piasecky (14,5 točke), edini slovenski finalist na tem orodju Žiga Britovšek (12,875) pa je v sestavi naredil veliko napako pri seskoku in tekmo končal na šestem mestu. Petkovšek, ki je najboljšim tokrat podelil priznanja, že komaj čaka, da se tudi sam spet vrne na tekmovalne odre. "Res je, da včasih prija le gledati in ne tekmovati, a zdaj vse skupaj že predolgo traja in je to že malo kruto. Zdaj si res že močno spet želim biti zraven," je odkrito priznal Petkovšek, ki zaradi poškodbe hrbta ni tekmoval vse od lanskega svetovnega prvenstva v Londonu. "Ravno Šalamunov memorial je vsako leto takšna prijetna in ne pretežka tekma, kjer je pravi užitek tekmovati in res škoda, da nisem mogel nastopiti," je še povedal telovadec Narodnega doma.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.