Šport
1 ogledov

Pegan vprašljiv za EP

Pegana bo pregledal dr. Fokter, ki je poleti uspešno pomagal že njegovemu gimnas Žurnal24 main
Končni odgovor bodo sicer dali dodatni pregledi, toda slovenski telovadec Aljaž Pegan bi zaradi vnovične poškodbe hrbta lahko ostal brez nastopa na evropskem prvenstvu.

Najizkušenejši slovenski telovadec Aljaž Pegan bo zaradi poškodovanega hrbta bržkone ostal brez nastopa na aprilskem EP v Berlinu. Telovadec Trnovega se je povsem običajno pripravljal na sezono, pred dvema tednoma pa spet začutil močne bolečine v hrbtu. Ponedeljkov obisk specialista je pokazal, da bodo potrebni dodatni pregledi.

Pegan je v zimskem premoru že zelo dobro treniral in se brez težav pripravljal na predolimpijsko sezono, ki jo je želel začeti s svetovnim pokalom A v Parizu (od 19. do 20. marca). Delal je že praktično vse prvine vaje na drogu razen zvinka, nato pa so se mu pred dvema tednoma spet pojavile bolečine v hrbtu, ki so povsem prekrižale njegove načrte.

"Trenutno sem precej bolje kot prejšnji teden, saj jemljem protibolečinske tablete in so bolečine nekoliko popustile," je v pogovoru za STA pojasnil Pegan, ki je v ponedeljek obiskal specialista v Laškem Sama K. Fokterja, ki je poleti uspešno posredoval pri zdravljenju Mitje Petkovška in njegove poškodbe hrbta.

"Zdravniški pregled ni pokazal ničesar posebnega, temveč moram na dodatne preiskave. Čaka me še funkcionalno slikanje in nato bo znano več o poškodbi hrbta. Ker že teden dni jemljem protibolečinske tablete, sem bil na pregledu kar okreten in sem se kar dobro prepogibal tako v levo kot desno. Zdravnik je sicer povedal teorijo, vendar moramo počakati na dodatne slike. Sodeč po zdajšnjih izvidih pa ni prepričan, da imam takšno poškodbo, kot jo je imel Petkovšek," je povedal Pegan.

"Na slikah z magnetne resonance se namreč točno vidi, da imam uničene tri diske, treh medvretenčnih ploščic ni več, vprašanje pa je, kaj se dogaja z vretenci. Zdravnik je menil, da je možno, da se vretenca, ker nimajo dovolj opore, premikajo, in da je to vzrok bolečin. Gre verjetno za majhne premike pri ekstremnih gibih, ki jih izvajam," je še pojasnil 36-letni telovadec in dodal, da je zdravnik sicer že predlagal dve rešitvi, a bi rad sprva videl še dodatne slike.

Ker ta čas ne more trenirati na polno, temveč se hodi v telovadnico zgolj razgibavat in delat vaje za moč, bo moral bržčas izpustiti uvodne tekme sezone: "Ker bodo ti pregledi in slikanje in vse skupaj trajali še nekaj časa, dvomim, da bi se lahko dovolj dobro pripravil na pomladne tekme. Za zdaj specialist ni povedal ničesar ne pretirano slabega ne dobrega. Bomo videli, kako bo po nadaljnjih preiskavah."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.