Šport
5 ogledov

Pegan za letos že končal

Aljaž Pegan letos ne bo več nastopal. (Foto: Anže Petkovšek) Anže Petkovšek
Poškodba je slovenskega telovadca Aljaža Pegana prisilila, da je predčasno končal letošnjo sezono. "Sicer vadim vsak dan, a mi posebne terapije hrbta dnevno vzamejo preveč časa."

Slovenski telovadec Aljaž Pegan, ki mu je poškodba hrbta preprečila nastop na minulem oktobrskem svetovnem prvenstvu v Rotterdamu, je predčasno končal tekmovalno sezono. Vodilni v skupni razvrstitvi svetovnega pokala na drogu sicer vsak dan trenira, a je zaradi poškodbe omejen, tako da se je odločil, da na zadnjih treh tekmah sezone ne bo nastopil.

Pegan, ki je na lestvici svetovnega pokala Mednarodne gimnastične zveze (Fig) na drogu tri tekme pred koncem sezone (Osijek, Stuttgart, Glasgow) s 134 točkami prepričljivo na prvem mestu – drugouvrščeni, dvakratni svetovni podprvak Nizozemec Epke Zonderland jih ima na drugem mestu 98, s točko manj pa je na tretjem mestu Poljak Roman Kulesza –, se je odločil, da bo predčasno končal sezono.

"Sicer vadim vsak dan, a mi posebne terapije hrbta dnevno vzamejo preveč časa, da bi lahko treniral po dvakrat na dan in se ustrezno pripravil na zadnje tekme. Sprva sem načrtoval nastop vsaj na zadnji tekmi v Glasgowu, a sem zdaj uvidel, da je bolje, če najprej do konca pozdravim poškodbo in nato v novo sezono spet krenem 'na polno'," je sporočil Pegan, ki upa, da ima dovolj velik zbir točk na drogu, da se bo z njim na lestvici tudi po koncu sezone obdržal med najboljšimi.

"Upam, da bom kljub temu, da sem že končal nastope za letos, na koncu ostal vsaj med najboljšimi štirimi in si s tem pridobil pravico do nastopa na svetovnih pokalih kategorije A v prihodnji sezoni, ko pri Figi uvajajo nov sistem tekmovanj," je menil Pegan, ki pa bo v soboto le odpotoval na bližnjo tekmo svetovnega pokala v Osijek – a zgolj kot gledalec in navijač reprezentančnih kolegov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.