Šport
20 ogledov

Peklenski marec: Kings se ne dajo, že 3.

Kopitar MacDonald Los Angeles Kings Calgary Flames liga NHL Staples Center
1/2
Reuters
Dustin Brown je z dvema goloma v Staples Centru prinesel novo zmago aktualnim prvakom Los Angeles Kings nad Calgary Flames (3:1). Ekipa Anžeta Kopitarja (končno imamo tudi njegove sveže fotografije!) po slabem začetku sezone zdaj v zahodni konferenci spet spominja na Kings iz lanskega leta, ko so šokantno osvojili Stanleyjev pokal.

Dva gola je za zmago nad Calgary Flames torej prispeval Dustin Brown, medtem ko je Jonathan Quick zbral 23 obramb. Los Angeles Kings so goste iz Kanade na domačem ledu premagali že drugič v nekaj dneh.

Brown in Jarret Stoll sta zadela že v prvi tretjini, Brown pa je nato v zaključku tekme zatresel še prazno mrežo za branilce Stanleyjevega pokala, ki so zdaj skočili že na tretje mesto v zahodni konferenci z 11. zmago na zadnjih 14 tekmah.

"Ko osvojiš pokal, potem imaš samozavest v skupini, ker ti je to uspelo," je po tekmi dejal kapetan Brown. "Pomembno je le to, da se vsak dan spraviš k delu in stvari delaš pravilno, kar nam je v zadnjem času tudi uspevalo."

Razpored dobiva in izgublja tekme

LA je dobil četrto od zadnjih petih zaporednih domačih tekem in zdaj zaostaja le še za izjemnimi Chicago Blackhawks in Anaheim Ducks. Skrajšano sezono bodo Kings brez poraza proti Calgaryju zaključili šele drugič v zgodovini franšize, prvič po kar 13 letih.

Časa za počitek kljub vsemu ne bo, saj jih marca čaka kar 17 tekem v 31 dneh. Takoj po tekmi so morali namreč že na letalo proti Phoenixu, kjer jih čaka bližnjesosedski obračun s hokejisti Phoenix Coyotes iz pacifiške divizije.

"Razpored je tako naporen, zato moraš najti različne načine, da zdržiš," je potarnal trener Kings Darryl Sutter"Če ti to uspe, pomeni, da si dobro hokejsko moštvo. Našli smo različne načine, da smo dobili tekme, to pa preprosto moraš storiti. Razpored res dobiva in izgublja tekme namesto ekip."

V domačem moštvu Anže Kopitar ni imel omembe vrednejšega doprinosa k zmagi, česar pa ne moremo reči za mladega Jaka Muzzina, novinca v obrambni vrsti, ki je podal pri obeh golih v prvi tretjini. Muzzin je v skrajšani sezoni zbral že deset točk, kar je enako število kot zvezdnik Drew Doughty, od katerega je zabil tudi pet golov več in je eden največjih upov lige.

Liga NHL, rezultata:

Otawa Senators : Boston Bruins 2:3*
Los Angeles Kings : Calgary Flames 3:1
Kopitar (Kings) dva strela v 19 minutah.
* - po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.