Šport
11 ogledov

Pelé vrača udarec

Edison Arantes do Nascimento - Pelé s pokalom, ki ga bo prejel zmagovalec mundia Žurnal24 main
Domnevno najboljša nogometaša vseh časov, Argentinec Diego Maradona ter Brazilec Pelé, "gojita" prav poseben odnos. Tokrat je svojemu argentinskemu kolegu poleno pod noge vrgel Brazilec.

Nekdanji brazilski nogometni zvezdnik Pelé se je spotaknil ob selektorja argentinske nogometne reprezentance Diega Armanda Maradono, za katerega trdi, da je selektorski stolček zasedel le zato, "ker potrebuje službo in denar". Pelé je ob tem na javni prireditvi v São Paulu poudaril, da je argentinska zveza s tem storila veliko napako.

"Z njim kot trenerjem se je argentinska reprezentanca komaj prebila skozi kvalifikacije. To seveda ni Maradonova krivda, ampak krivda tistih, ki so ga zaposlili," je bil oster Pelé in s tem obrnil še en list v dolgoletnem sporu obeh zvezdnikov. Oba nogometaša si želita po uspešnih karierah nekakšen naziv najboljšega igralca vseh časov na svetu, čeprav je Maradona pred kratkim javno zaželel ta naslov svojemu nasledniku v argentinski reprezentanci Lionelu Messiju.

Pelé je tokrat le vrnil udarec. Maradona je pred dnevi, ko je Argentina v uvodnem nastopu na SP v JAR z 1:0 ugnala Nigerijo, kritiziral Peléja. Obregnil se je ob Peléjeve dvome o organizacijskih sposobnostih Južnoafričanov. Pri tem je na novinarski konferenci v Pretorii izrecno pohvalil državo gostiteljico, namestitvene zmogljivosti reprezentance in razmere za delo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.