Šport
71 ogledov

Perić: "Spet sem doma"

Dejan Perić je vesel, da se je vrnil v Celje. (Foto: Anže Petkovšek) Anže Petkovšek
"Po sedmih letih sem spet doma," je ob podpisu dveletne pogodbe s Celjem PL dejal legendarni Dejan Perić. Na drugi strani se druga klubska legenda Edvard Kokšarov poslavlja od pivovarjev.
Z izkušnjami, ki jih imam, želim pomagati klubu, da bi se vrnili nazaj na stara pota. Vse vas imam rad.
Dejan Perić

V dvorani Zlatorog, kjer domujejo celjski rokometaši, so v petek dočakali vrnitev legendarnega vratarja Dejana Perića, ki se je po sedmih letih vrnil v klub in s Celjani podpisal dvoletno pogodbo. Od kluba in navijačev pa se bo poslovil Edvard Kokšarov, ki se po dvanajstih letih igranja v knežjem mestu vrača v Rusijo.

Do podpisa pogodbe s Perićem je prišlo na novinarski konferenci tik pred zadnjim 10. kolom letošnjega državnega prvenstva in tekmo s trebanjskim Trimom, ki bo odločala o tretjem mestu v državnem prvenstvu.

Takšnega zanimanja medijev in navijačev za podpis pogodbe s celjskim rokometnim klubom že dolgo ni bilo, dogodek pa so s svojim prihodom začinili tudi navijači Florijani. Roman Pungartnik, direktor Celja Pivovarne Laško, je po podpisu pogodbe povedal, da je vesel, da so se dogovorili s Perićem, ki je pred leti v Celju že pustil globok pečat. "Prepričan sem, da bo Perić s svojim znanjem in izkušnjami veliko pomagal v prihodnje tudi mladima vratarjema Matevžu Skoku in Urbanu Lesjaku. Tudi po koncu kariere pa bo Perke ostal v klubu."

Perić, ki je bil dolga leta kapetan pivovarjev in je z njimi leta 2004 postal tudi evropski klubski prvak, pa je dejal: "Po sedmih letih sem spet doma. V tem času se je marsikaj spremenilo. Toda jaz imam še vedno rad Celje in še vedno obožujem rokomet. Vem, kakšen je celjski klub, prepričan sem, da se bomo v prihodnje spet veselili zmag. Ko so mi Pungartnik, Tomaž Jeršič in Franci Pliberšek v pogovorih predstavili vizijo kluba, sem sprejel izziv, da se vrnem. Z izkušnjami, ki jih imam, želim pomagati klubu, da bi se vrnili nazaj na stara pota. Vse vas imam rad." S temi besedami pa je navdušil Florijane na novinarski konferenci, ki so mu zaploskali in začeli skandirati "Perić, Perić".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.