Šport
11 ogledov

Perić uničil Velenje

1/21
Žurnal24 main
Začelo se je četrto kolo rokometne Lige prvakov. V Velenju pri naših prvakih gostuje madžarski Veszprém. Gostje so bili po izredno živčni končnici vendarle boljši z rezultatom 28:27.

V prvem polčasu smo lahko spremljali zelo trdo in izenačeno tekmo v velenjski Rdeči dvorani. Moštvi sta se na začetku tekme nekajkrat izmenjali v vodstvu. Do prvega izrazitejšega vodstva so uspeli priti domačini, ki so po nekaj več kot desetih minutah igre povedli s tremi zadetki (9:6) ter imeli celo igralca več, toda po dveh napakah v napadu je uspelo madžarom prek hitrega Ivancsika znižati na 9:8. Rezultat je bil nato nekajkrat izenačen, nazadnje na 13:13. Kjub temu so na počitek Velenjčani odšli z zadetkom prednosti. (14:13).

"Prehitro smo hoteli zaključiti in ob tem smo naredili dve neumni napaki in namesto, da bi povečali svojo prednost, smo jim pustili, da se nam približajo. V nadaljevanju se bomo morali potruditi, da ne bomo naredili toliko napak," je po prvih 30 minutah dejal Boštjan Kavaš.

V vratih obeh ekip sta odlično branila srbska vratarja Ivan Gajić ter Dejan Perić. Najboljša strelca prvega polčasa sta bila že omenjeni Gergő Ivancsik ter Ivan Čupić, ki sta zadela po petkrat.

Drugi polčas so bolje začeli gosti, ki so uspeli rezultat spreobrniti, v 36. minuti so po treh zadetkih veterana Pereza vodili že z 18:16. Novo izenačenje je prišlo v 42. minuti, po dveh obrambah Gajića in kontri Čupića je semafor kazal 21:21. Do občutnejše prednosti so nato prišli gostje, ko je moral domači strateg Ivica Obrvan, pri rezultatu 24:22 za goste, vzeti minuto odmora.

V 53. minuti pa je uspelo Adnanu Harmandiću izenačiti na 25.25 iz sedemmetrovke, po tem ko je bil, zaradi grdega prekrška nad Čupićem, z rdečim kartonom z igrišča poslan Gergő Ivancsik. Velenjčani so imeli nekaj trenutkov celo tri igralce več na igrišču. Naslednje minute so nato pripadle legendarnemu Perketu, ki je zbral pet obramb v treh napadih Velenja.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Po grdo zgrešenem strelu Harmandića pri 25:26, je na dva gola prednosti za goste, s svojim prvim zadetkom, povišal Celjan
David Koražija. Po obrambi Gajića ter novih dveh zadetkih odličnega Čupića je bil rezultat znova poravnan na 27. Po zaprevljenem napadu Velenjčanov, je napako popravil Gajić, vendar je Kavaš nato zopet napravil korake in Madžari so šli v napad minuto pred koncem. Zadel je Perez, Velenju pa je ostalo še nekaj sekund za izenačenje. Uspelo jim je izsiliti sedemmetrovko, ki jo je po izteku časa izvajal Čupić. Uspešnejši je bil Dejan Perić in tako svoji ekipi zagotovil dve pomembni točki z gostovanja v Rdeči dvorani.

"Presrečen sem , da smo zmagali, predvsem zato, ker je bilo tu v Rdeči dvorani prečudovito vzdušje. Ponosen sem na navijače tukaj. Iskrene čestitke Veszprému, ki je igral oslabljen brez dveh pomembnih igralcev. To je bila za nas izjemno pomembna tekma, igrali smo na moč in na koncu tudi zmagali, " je takoj po tekmo za Žurnal24 povedal legendarni Perke.

"Izredno mi je žal zaradi zadnje sedemmetrovke, ki sem jo zgrešil. Borili smo se celo tekmo in si zaslužili vsaj točko. Prevzel sem odgovornost in tokrat zgrešil. Žal mi je zaradi soigralcev, lahko bi se razpletlo tudi drugače. Kar je, je, lahko se pogledamo v ogledalo," je dejal najboljši igralec Velenja, Ivan Čupić.

Med drugim je trener naših prvakov povedal tudi naslednj: "Nekaj bi dejal o sojenju Gorenju v zadnjih štirih kolih Lige prvakov. V Kielcah se nam je zgodilo, da je trener domačih Bogdan Venta našega igralca Šimiča potegnil za dres v polprotinapadu in ga potegnil z igrišča. Zgodilo se ni nič. Ne bi se rad izgovarjal na sojenje, vendar bi tako delitev pravice, kot so jo imeli gostje v Velenju, takoj podpisal na gostovanjih. Obenem čestitam tudi kolegu Mocsaiju za zmago ter pošten boj."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.