Šport
14 ogledov

Perko najboljši smukač celinskega pokala

perko_afp Žurnal24 main
Slovenski alpski smučar Rok Perko je osvojil naslov najboljšega smukača v celinskem pokalu. Perko si je naslov zagotovil z dobrimi predstavami v prvem delu sezone.
Rok Perko je v francoskem Les Orresu osvojil 13. mesto v smuku, kar je 22-letnemu članu smučarskega kluba Tržič zadostovalo za skupno zmago v evropskem pokalu. Perko je v smukaški razvrstitvi zbral 363 točk oziroma 17 več od drugouvrščenega Avstrijca Christopha Alsterja, sicer zmagovalca zadnje preizkušnje.

Perko si je zmago v končni razvrstitvi zagotovil predvsem z dobrimi nastopi v prvem delu sezone, ko je v Altenmarkt-Zauchenseeju osvojil četrto mesto, Crans-Montani drugo, na dveh tekmah v Chamonixu pa je bil tretji in nato prvi. Po več kot enomesečnem premoru na treh tekmah v mesecu marcu ni bil med najboljšimi, a so mu točke za 11. in deveto mesto v bolgarskem Bansku in za že omenjeno 13. mesto v Les Orresu vseeno prinesle skupno zmago v smukaškem seštevku.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.