Šport
16 ogledov

Perry MVP minule sezone NHL

Corey Perry Ducks MVP Reuters
Kanadski napadalec Corey Perry je v glasovanju za najkoristnejšega igralca (MVP) severnoameriške hokejske lige NHL premagal Šveda Daniela Sedina in Kanadčana Martina St. Louisa in na sredini slovesnosti osvojil to prestižno lovoriko.

Hokejist moštva Anaheim Ducks Corey Perry si je nagrado Hart priigral s 50 zadetki to sezono; od tega z 19 na zadnjih 16 tekmah. "Tega res nisem pričakoval. Vendar kot sem že večkrat poudaril: golov ne morem dosegati brez odličnih soigralcev," je na podelitvi v Las Vegasu dejal Perry. Šestindvajsetletnik iz Toronta je v glasovanju premagal Daniela Sedina, čigar brat Henrik je prestižno nagrado osvojil lani. Nagrado za trenerja leta si je prislužil Dan Bylsma, ki je vodil ekipo Pittsburgh Penguins. Tim Thomas iz vrst prvakov Boston Bruinsov je po pokalu za MVP finala prejel še lovoriko Vezina za najboljšega vratarja lige. To nagrado je dobil drugič v zadnjih treh sezonah.

V zvezdniško moštvo za sezono 2010/11 so se prebili vratar Tim Thomas (Boston Bruins), Nicklas Lidstrom (Detroit Red Wings), Shea Weber (Nashville Predators), Henrik Sedin (Vancouver Canucks), Corey Perry (Anaheim Ducks) in Daniel Sedin (Vancouver Canucks), v drugo ekipo pa vratar Pekka Rinne (Nashville Predators), Zdeno Chara (Boston Bruins), Lubomir Višnovsky (Anaheim Ducks), Steven Stamkos, Martin St. Louis (oba Tampa Bay Lightning) in Aleks Ovečkin (Washington Capitals).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.