Šport
97 ogledov

Perugia ni dopustila presenečenja v Tivoliju

CEV
ACH Volley je na tekmi 5. kroga lige prvakov izgubil proti Perugii.

Odbojkarji ACH Volleyja so v 5. krogu skupine E lige prvakov v domačem Tivoliju z 1:3 (-21, -15, 23, -15) izgubili proti favorizirani Sir Sicoma Monini Perugii, ki je tako dobila še 26. zaporedno tekmo v vseh tekmovanjih in si je pred zadnjim krogom s peto zmago že zagotovila prvo mesto v skupini.

Slovenski prvaki bodo o tem, ali bodo na koncu zasedli drugo ali tretje mesto oziroma ali bodo sezono nadaljevali v izločilnih bojih lige prvakov ali četrtfinalu pokala Cev, odločali čez 14 dni, ko bodo v zadnjem krogu gostovali pri Ziraat Bank Ankari. Turška ekipa je tokrat doma premagala powervolleys Düren s 3:0 in Nemce pustila brez možnosti za napredovanje.

Perugia, sicer svetovni prvak, tudi v Ljubljani ni ničesar prepustila naključju. Čeprav tudi tokrat ni igrala prav z vsemi najboljšimi je z "dolgo klopjo" in s pravim pristopom nadzorovala položaj in tekmecu ni dopustila pravih možnosti za presenečenje. Izgubila je sicer tretji niz, a v četrtem postavila reči na svoje mesto in ACH povsem nadigrala.

Njen Slovenec Gregor Ropret je v "svoji" dvorani odlično razigraval soigralce, med katerimi je bil v napadu najbolj zaposlen kubanski korektor Jaime Jesus Herrera, ki ga Ljubljančani, pri katerih je bil s 15 točkami najučinkovitejši igralec povratnik v ekipo hrvaški sprejemalec Filip Šestan, niso uspeli zaustaviti. Dosegel je 25 točk in kar sedem asov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.