Šport
23 ogledov

Peščeni kralj še drugič zapored ugnal Đokovića

Rafael Nadal Monte Carlo EPA
Sanjski finale na mastersu v Rimu med prvim in drugim igralcem sveta je pripadel peščenemu kralju Rafaelu Nadalu. Tako kot pred slabim mesecem v Monte Carlu je Španec v dveh nizih ugnal Srba in tako še šestič v karieri osvojil lovoriko v večnem mestu.

Prireditelji teniškega mastersa ATP v Rimu so morali zaradi dežja finale med Srbom in Špancem z nedelje prestavili na danes. Na 2,95 milijona evrov vrednem tekmovanju prvopostavljeni srbski igralec v dvoboju z drugim nosilcem ni ubranil lanske zmage z mastersa serije tisoč iz večnega mesta. Ista igralca sta v finalu Rima igrala že lani in takrat je prepričljivo slavil Srb. Nadal, ki je šestič osvojil masters v Rimu, se bo z zmago na najnovejši lestvici ATP vrnil na drugo mesto in bo prehitel Švicarja Rogerja Federerja.

V prvem nizu sta oba prikazala izjemno predstavo, saj so izmenjave pogosto štele več kot deset udarcev, prvi pa se je do odvzema servisa prikopal Nadal. Đoković ni zaostajal dolgo, saj je rezultat poravnal že v naslednji igri. V zaključku niza je več zbranosti pokazal Španec, ki je povedel s 7:5.

V drugem je Nadal nadaljeval s prepričljivo predstavo, medtem ko je Đoković lovil pravo formo, saj je večino neizsiljenih napak storil s svojim backhandom, ki velja za njegov močnejši udarec. Nadal je v deveti igri z drugim odvzemom servisa zapečatil usodo Srba in slavil z rezultatom 7:5, 6:3. S tem je postavil še en mejnik, saj je bil to zanj že 21. turnir serije masters v karieri, s čimer je spet prehitel Rogerja Federerja, ki je prejšni teden v Madridu slavil dvajsetič. Nadal v letošnji sezoni tako na rdečem pesku še ni oddal niza, medtem ko je na modrem pesku že izgubil dvoboj proti Fernandu Verdascu.

ATP Masters, Rim, finale:

Rafael Nadal (Špa/2) : Novak Đoković (Srb/1) 7:5, 6:3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.