Šport
30 ogledov

Pet golov Bostona v 3. tretjini

Bruins so zmagali s 6:3, dva gola so dali že v uvodni minuti in pol! (Foto: Reut Žurnal24 main
V ligi NHL je moštvo Florida Panthers s 4:1 zadalo nov poraz Toronto Maple Leafs in tako podaljšalo Torontov niz porazov na sedem tekem. Redko viden preobrat je uspel Bostonu v Pittsburghu.

Zanesljivi zmagi sta dosegla Boston in Florida. Panterji so do nje prišli brez težav, pravi podvig pa je uspel kosmatincem. V Pittsburghu so po dveh tretjinah zaostajali z 2:4, v zadnjem delu pa dosegli pet golov. Točke so si enakomerno porazdelili, tako da je bil na koncu kljub štirim prejetim golom največji junak tekme vratar Tim Thomas. Ubranil je namreč 42 strelov.

Igralci St. Louisa so v zadnjem času poželi številne pohvale. Ne samo zaradi sedmih zaporednih zmag, ampak tudi zaradi odlične obrambe, ki je prejela najmanj golov v ligi. A tako kot je pred leti padel berlinski zid, so v Columbusu padli tudi okopi glasbenikov. Ekipa, ki je v zadnjih šestih tekmah prejela le štiri gole, je tokrat morala kar osemkrat po ploščico v mrežo, vratar Jaroslav Halak – v zadnjih petih startih je trikrat ostal nepremagan v dvoboju z enim od slabših napadalnih moštev (v letošnji sezoni niti na eni tekmi še niso dosegli več kot tri gole). Dvakrat sta se med strelce vpisala Čeh Jakub Voraček in Chris Clark, po enkrat pa Jared Boll, Rick Nash, R.J. Umberger in Antoin Vermette.

Liga NHL:

New Jersey : Buffalo 4:5 *
Arnott 2, Clarkson, Langenbrunner; Pominville, Roy, Myers, Ennis, Roy

Pittsburgh : Boston 4:7
Asham, Orpik, Kunitz, Crosby; Recchi, Marchand, Horton, Chara, Thornton, Wheller, Lucic

Columbus : St. Louis 8:1
Clark 2, Voracek 2, Boll, Nash, Umberger, Vermette

Florida : Toronto 4:1
Allen, Reinprecht, Matthias, Frolik; Grabovski

Chicago : Phoenix 1:2
Bickell; Turris, Belanger

Anaheim : NY ISlanders 1:0
Koivu

* po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.