Šport
13 ogledov

Pet Slovencev v polfinale

Maja_Vidmar_plezanjeFrancija_IFSC2 - main Žurnal24 main
V Imstu se je s kvalifikacijami v težavnostnem plezanju začelo EP v športnem plezanju. V polfinale se je uvrstilo pet Slovencev, ki se bodo borili za uvrstitve med najboljše plezalce stare celine.

V nadaljevanje tekmovanja so napredovali Mina Markovič, Natalija Gros, Maja Vidmar, Klemen Bečan in Jure Raztresen.

Po pričakovanjih so se v petkovo polfinale uvrstile tri najboljše slovenske športne plezalke ta hip Grosova, Vidmarjeva in Markovičeva, ki sicer krojijo tudi sam svetovni vrh. Najboljši izid slovenske ekipe je dosegla Markovičeva, ki je v kvalifikacijah osvojila četrto mesto, Grosova je bila 11., Vidmarjeva 17.

Prav tako je pričakovanja upravičil starejši od bratov Bečan Klemen, najtrofejnejši športni plezalec v moški ekipi, ki je v kvalifikacijah zasedel 14. mesto. Za lepo presenečenje je poskrbel Raztresen, ki se je po osvojenem naslovu svetovnega mladinskega prvaka v škotskem Edinburgu v plezalski Meki na Tirolskem z osvojenim 19. mestom v kvalifikacijah veselil svojega prvega polfinala na velikih članskih tekmovanjih.

Kvalifikacije, smeri sta na novi, visoki steni v Imstu na avstrijskem Tirolskem postavila Slovenca Simon Margon in Aljoša Grom, so bile previsoka ovira za Asjo Gosar, Jureta Bečana, Jerneja Krudra, debitantko na članskih tekmovanjih Tino Šušteršič in izkušenega Mateja Sovo. Šušteršičeva in Sova sta že končala nastope na evropskem prvenstvu, saj sta tekmovala le v težavnosti. Jure Bečan in Gosarjeva sta ostala tik pod elitno šestindvajseterico: Bečan na 28. mestu, Gosarjeva pa na 30. mestu. Sova je osvojil končno 36. mesto, Šušteršičeva je v svojem debiju zasedla 35. mesto, Kruder pa je bil 38.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.