Šport
24 ogledov

Pet slovenskih orožij za finale

Benjamin Savšek EPA
Potem ko sta se med kajakašicami v finale evropskega prvenstva v slalomu na divjih vodah v Tacnu pred kratkim prebili Eva Terčelj in Urša Kragelj, so se zdaj med kanuisti še evropski prvak iz leta 2015 Benjamin Savšek, Luka Božič in Anže Berčič.

Benjamin Savšek je bil v polfinalu najhitrejši med vsemi, Luka Božič je bil njegov najbližji zasledovalec z 99 stotinkami sekunde zaostanka, Anže Berčič pa je bil deveti po dotiku in 4,74 sekunde zamude.

Zadnji dan EP so sicer s polfinalom odprle kajakašice. Slovenija je imela med dvajseterico tri tekmovalke, dve sta se prebili v finale. Eva Terčelj je bila tretja, Urša Kragelj, ki brani naslov podprvakinje, pa sedma. Izpadla je le Ajda Novak, ki je bila na koncu 20. Najhitrejša v polfinalu je bila Avstrijka Corinna Kühnle, Terčeljeva je za njo zaostala 2,67 sekunde, Kragljeva z enim dotikom 4,53 sekunde, Novakova pa je imela kar 54 kazenskih sekund, skupno pa nabrala 70,13 sekunde zamude.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.