Šport
18 ogledov

Pet tujcev protestno zapustilo Jesenice

acroni jesenice tilia olimpija 2011 Žurnal24 main
Po desetih dneh skupnih treningov Acroni Jesenice čaka prva pripravljalna tekma, a brez peterice okrepitev iz Severne Amerike. Ti naj bi zaradi nezadovoljstva z nastanitvijo protestno izpustili ponedeljkov trening in nato odšli iz Slovenije.

Nova sezona se je za Acroni Jesenice začela z nezavidljivim pripetljajem. Brata Logan in Shay Stephenson, Justin Donati, Dylan Hunter in James Sixsmith, peterica letošnjih okrepitev, so po poročanju Šport TV-ja protestno zapustili Slovenijo. V klubu tega niso želeli ne potrditi ne zavreči, so pa v ponedeljek na svoji spletni strani zapisali, da na igralce iz Severne Amerike na prvi pripravljalni tekmi pred novo sezono (ta torek v Znojmu) ne bodo mogli računati.

"So nezadovoljni z nastanitvijo, tako da uprava kluba ter agenti rešujejo nastali zaplet. Nastala situacija pa bo po eni strani morda dobra priložnost za nekatere mlade igralce, ki so od 26. julija naprej z železarji tudi trenirali in bodo morda v prihodnje nosili rdeči dres," je za zdaj edino uradno pojasnilo jeseniškega kluba.

Peterica Severnoameričanov naj bi bojkotirala že ponedeljkov trening. Kot piše Šport TV, je klub šest igralcev nastanil v hiši s štirimi sobami, kar bi znalo biti težava, če se bodo igralcem pridružili družinski člani. Obenem naj hokejisti še ne bi dobili sponzorskih avtomobilov. Ker omenjeni igralci za zdaj še nimajo pogodbe in so v klubu na preizkušnji, sicer ne gre za kršitev pogodb.

Do začetka sezone v ligi Ebel (deveti september) ni več daleč, brez tujih okrepitev pa klub gotovo ne bo mogel dosegati želenih rezultatov. Tujcev Jesenicam vseeno ne manjka, saj so v Znojmo odšli Wacey Rabbit, Thomas Ward Cardinal, Michal Fikrt in Antti Pusa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.