Šport
21 ogledov

Pet turnirjev, ki bi jih radi zmagali

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
V starih dneh pokra (pred 2003) je bil najbolj prestižen turnir Glavni turnir World Series of Poker, za njim pa druge WSOP zapestnice. Več zapestnic kot si imel, večje hvale si bil deležen.

Danes pa je stvar nekoliko drugačna. World Series of Poker ima več kot 50 turnirjev za zapestnice, Glavni turnir pa polje več tisoč igralcev, zaradi česar to ni več primeren način iskanja velikanov med turnirskimi igralci. Glavni turnir WSOP je še vedno najbolj prestižen turnir na svetu, vendar imamo številne druge dogodke, ki se borijo za 2. mesto.

5. World Series of Poker Evrope Glavni turnir.
World Series of Poker Evropa je relativno nova serija turnirjev, vendar je njen Glavni turnir že od začetka deležen ugleda enega najbolj prestižnih naslovov, zahvaljujoč pripadnosti WSOP. Glavni turnir WSOPE je med poker zvezde čez noč poslal Annette Obrestad, in od svojih začetkov vsako leto privabi največja imena v pokru.

4. EPT Grand Finale.
EPT je postala najbolj priljubljena poker turneja na svetu, njen Veliki finale pa je njen največja dragocenost. Edini razlog, zakaj je uvrščena za WPT prvenstvo je zato, ker je buy-in postavljen na 10.000$ in ne višje.

3. Aussie Millions.
Aussie Millions se prirejajo že dolgo – začeli so se že v devetdesetih letih! Skozi leta je serija postala ena najbolj priljubljenih destinacij za poker igralce po vsem svetu. Praktično vsak, ki kaj šteje v svetu pokra, januarja rezervira let v Avstralijo.

2. Prvenstvo WPT.
WPT Championship je edini veliki turnirski naslov, za katerega je treba odšteti več kot 10.000$, zato je polje igralcev največkrat manjše, vendar zato toliko bolj zastrašujoče. Zmagati WPT prvenstvo je veliko prestižnejše od kateregakoli drugega WPT naslova – za razliko od Velikega finala EPT, ki je samo ena, nekoliko večja postaja na turneji.

1. World Series of Poker Main Event.
Glavni turnir WSOP Main Event je še vedno vrhunec v svetu turnirskega pokra in čeprav bi lahko katerega koli od zgoraj opisanih turnirjev zagovarjali kot drugega najprestižnejšega na svetu, o prvem mestu tukaj ni dvoma.

Častna omemba: PokerStars PCA in WSOP $50k Players Championship.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.