Šport
17 ogledov

Peta etapa Pineauju

V peti etapi je do cilja najhitreje pribrzel Francoz. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Francoz Jerome Pineau je zmagovalec 5., 168 kilometrov dolge etape kolesarske dirke po Italiji od Novare do Novi Ligureja. Gorazd Štangelj je pristal na 105. mestu.

Kolesar Quick Stepa Jerome Pineau, ki je ekipi zagotovil drugo etapno zmago na dirki, je bil najhitrejši v sprintu ubežne trojice. Drugo mesto je zasedel njegov rojak Julien Fouchard, tretji pa je bil Japonec Jukija Araširo. Sprint glavnine je dobil Američan Tyler Farrar, ki je tako osvojil četrto mesto. Majico vodilnega je zadržal Italijan Vincenzo Nibali (Liquigas). 

"To je moja najpomembnejša zmaga v karieri in po petih letih prva nasploh. Če pomislim, da sem jo osvojil na eni izmed največjih dirk, je zadovoljstvo še večje. Poskusil sem, nisem verjel, da nam bodo sprinterske ekipe dovolile pobeg, a enostavno so se malo zaračunale. Vsekakor sem imel srečo, tudi zaradi tega, ker med ubežniki ni bilo kakšnega boljšega sprinterja," je na cilju dejal zmagovalec.

Prave sprinterske etape v petih etapah še ni bilo, najbrž je ne bo tudi po šesti etapi. V petek bo namreč na sporedu prva zahtevnejša, gorska etapa od Fidenze do Marine di Cararre v dolžini 172 kilometrov.

Dirka po Italiji, izidi 5. etape:

  1. Jerome Pineau (Fra/Quick Step)                  3:45:59
  2. Julien Fouchard (Fra/Cofidis)
  3. Jukiya Araširo (Jap/Bbox Bouygues)
  4. Tyler Farrar (ZDA/Garmin-Transitions                + 0:04
  5. Gregory Henderson (Nzl/Sky)
 ...
105. Gorazd Štangelj (Slo/Astana)                 

Skupni vrstni red:

 1. Vincenzo Nibali (Ita/Liquigas-Doimo)     14:30:03
 2. Ivan Basso (Ita/Liquigas-Doimo)          +   0:13
 3. Valerio Agnoli (Ita/Liquigas-Doimo)          0:20
 4. Andre Greipel (Nem/HTC-Columbia)             0:26
 5. Matthew Harley Goss (Avs/HTC-Columbia)    isti čas
 ...
32. Gorazd Štangelj (Slo/Astana)                 2:33

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.