Šport
24 ogledov

Petacchi in Vigano zakuhala padec

Petacchi Tour EPA
Množičen padec v šesti etapi kolesarske dirke po Franciji naj bi povzročila kapetan Lampreja Alessandro Petacchi in njegov pomočnik Davide Vigano.

Skupinski padec v šesti etapi kolesarske dirke po Franciji, po katerem je moralo odstopiti 12 kolesarjev, mnogi, med njimi tudi slovenski adut Jani Brajkovič, pa so izgubili dragocen čas, še vedno buri duhove. Pogovori kolesarjev kažejo na to, da sta padec zakrivila kolesarja Lampreja Alessandro Petacchi in Davide Vigano.

Petacchi, Lamprejev kapetan, naj bi Viganu predajal odvečni pokrivali za kolesarske čevlje, njuna poteza pa ni bila najbolj spretno opravljena, tako da se je Vigano znašel na tleh. Kolesarji so se po nesreči razdelili na več taborov, večina potezo Italijanov ocenjuje kot amatersko in povsem neprimerno, drugi celo menijo, da je bila storjena namerno, a so tudi taki, ki Italijana zagovarjajo.

"Če bi imel Bradley Wiggins pri sebi odvečne stvari, je povsem jasno, da bi mu vsak pomočnik poskušal pomagati. Zato Vigana ne smemo kriviti, ravno tako pa ne Alessandra, ki si je želel najboljše in vsekakor ni želel tega, kar se je pozneje zgodilo. Je pa res, da se to pri hitrosti 70 km/h ne bi smelo delati," je dejal Chris Froome, glavni pomočnik Wigginsa, prvega favorita za končno zmago na letošnjem Touru.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.