Šport
1 ogledov

Petacchiju zmaga po peklenskem šprintu

Petacchi (levo) je z izjemnim ciljnim šprintom dohitel in prehitel rozastega Cav Žurnal24 main
Drugo etapo 92. dirke po Italiji je po hudem ciljnem šprintu, v katerem je sodelovala množica kolesarjev, dobil domačin Alessandro Petacchi. Najboljši Slovenec je bil Tadej Valjavec, ki je zasedel 20. mesto.
 

Giro d'Italia, 2. etapa

1. Alessandro Petacchi (Ita/LPR Brakes) 3:43:07
2. Mark Cavendish (VBr/Columbia-Highroad)
3. Ben Swift (VBr/Katjuša)
...
20. Tadej Valjavec (Slo/Ag2r La Mondiale) isti čas
52. Jure Golčer (slo/LPR Brakes) + 0:10
78. Janez Brajkovič (slo/Astana) 0:13
87. Gorazd Štangelj (Slo/Liquigas) 0:13

Domači matador Alessandro Petacchi, kolesar moštva LPR Brakes, je bil na 156 kilometrov dolgi preizkušnji od Jesola do Trsta najmočnejši v množičnem zaključnem finišu. Italijan, ki se šele dobro vrača po prestani kazni zaradi uporabe dopinga, je bil v zaključku dirke močnejši od Marka Cavendisha (Columbia-High Road), a je Britanec vseeno zadržal roza majico in vodstvo v skupnem seštevku. Za Petacchija je bila to 20. zmaga na Giru v karieri. Lance Armstrong je v cilj prišel precej v ozadju (42. mesto), z glavnino, je pa pridobil nekaj časa v primerjavi z glavnim favoritom za končno zmago Ivanom Bassom. Cavendish trenutno za 14 sekund vodi pred moštvenim kolegom Markom Renshawom.

Kolesarji so drugo etapo sicer začeli kot na počitnicah - ob beneški obali. Nato so zavili proti Trstu in se nezadržno bližali slovenski meji. Po treh krogih po s soncem obsijanih ulicah velikega pristanišča so kolesarji nato zaključili svojo drugo preizkušnjo na letošnjem Giru. Petacchi je po veliki zmagi povedal: "Bil sem na Cavendishevem kolesu. Sam sebe sem se že nekaj dni spraševal, kako bi ga premagal. Še nikoli prej se nisva medsebojno pomerila v šprintu. Je velik šampion." Jutri bo na sporedu 198 kilometrov dolga preizkušnja od Grada do Valdobbiadene, kjer bodo spet v ospredju šprinterji, preden se bodo ekipe v torek preselile med gore.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.