Šport
28 ogledov

Petarda Kraljev

Anže Kopitar Profimedias
Ekipa Los Angeles Kings je v severnoameriški hokejski ligi NHL doma premagala St. Louis Blues s 5:1.

Ob visoki zmagi Kraljev iz Los Angelesa je točko zabeležil tudi kapetan Anže Kopitar. Ta je dosegel eno podajo v 19 minutah in 19 sekundah, ki jih je prebil na ledu. Slovenski zvezdnik je podal Kanadčanu Jaku Muzzinu v peti minuti druge tretjine za vodstvo s 3:0.

Muzzin in Tanner Pearson sta dosegla po dva gola, po dve podaji so zabeležili Marian Gaborik, Dustin Brown in Jeff Carter, peti gol za kralje pa je zabil Trevor Lewis. Vratarja Petra Budaja (19 obramb) je premagal le Paul Stastny, ko je znižal izid na 1:4.

"Najpomembnejši je bil dober začetek. Doslej prav v uvodnih taktih tekem nismo bili najbolj uspešni, zato smo se temu bolj posvetili. Nocoj smo odigrali, kot smo si zastavili, saj smo za spremembo želeli začeti z vodstvom že po prvi tretjini," je bil zadovoljen Muzzin. Kralji bodo v noči na nedeljo gostili Winnipeg Jets.

Ekipa Philadelphia Flyers je bila po kazenskih strelih boljša od Vancouver Canucks s 5:4, Tampa Bay Lightning je na domačem ledu nadigrala Buffalo Sabres s 4:2, hokejisti Ottawa Senators pa so presenetljivo premagali aktualne prvake lige NHL Pittsburgh Penguins in jih ugnali s 4:1.

Petarda je počila tudi v Minnesoti. Tamkajšnja ekipa Wild je prikazala noro dobro predstavo, ko je s kar 7:1 ponižala Montreal Canadiens. Ekipa Nashville Predators je bila boljša od Boston Bruins z 2:1, hokejisti Dallas Stars so s 5:2 premagali Detroit Red Wings. Colorado Avalanche je na domačem ledu priznal premoč Anaheim Ducks z 1:4, moštvo Edmonton Oilers pa je bilo boljše od New Jersey Devils s 3:2 po podaljšku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.