Šport
25 ogledov

Petarda Slovenije, Srbi utišali Split

1/14
Žurnal24 main
Slovenska moška teniška reprezentanca je v drugem krogu druge evroafriške skupine Davisovega pokala brez izgubljene točke s 5:0 premagal Bolgarijo. Srbija slavila proti Hrvaški v Splitu.

Varovanci kapetana Blaža Trupeja so več kot prepričljivo premagali Bolgarijo s 5:0 in tako napredovali v tretji krog, v katerem se bodo sredi septembra v gosteh pomerili z Litvo. V primeru zmage bo Slovenija naslednjo sezono nastopila v prvi evroafriški skupini, v kateri je doslej igrala le dvakrat; leta 1995 in 2001.

Moram priznati, da mi je bilo včeraj, ko so me soigralci krstili, veliko težje. Po nalogu kapetana Blaža Trupeja sem moral zgolj v spodnjem perilu in z napisom Slovenija na glavi zmotiti svate na neki poroki in pred skoraj sto ljudmi zakričati: Slovenija 3, Bolgarija 0.
Tenisač Blaž Rola po zmagi v Davisovem pokalu proti Bolgariji.

Potem ko si je Slovenija že po sobotni igri dvojic zagotovila neulovljivo prednost 3:0, sta zadnji dan na peščeno igrišče teniškega centra Krka na Otočcu stopila še debitant v izbrani vrsti Blaž Rola ter Blaž Kavčič. Mladi Ptujčan je svoj premierni nastop v dresu z državnim grbom opravil z odliko, saj je tekmeca iz Bolgarije Valentina Dimova nadigral kar s 6:0 in 6:1. "Moram priznati, da mi je bilo včeraj, ko so me soigralci krstili, veliko težje. Po nalogu kapetana Blaža Trupeja sem moral zgolj v spodnjem perilu in z napisom Slovenija na glavi zmotiti svate na neki poroki in pred skoraj sto ljudmi zakričati: Slovenija 3, Bolgarija 0. A šalo na stran, tudi danes je bilo prijetno, še posebej, ker sem igral zelo dobro in suvereno nadziral dogodke na terenu," je povedal 20-letni Rola.

Uspešen konec tedna je dokončal Blaž Kavčič, ki je v zadnjem dvoboju premagal Todorja Eneva s 6:1, 6:2. "Temelje zmage smo postavili že v petek, ko smo povedli z 2:0. Fanta sta nato odlično odigrala še igro parov, tako da je bil zadnji dan zgolj formalnost. Maksimalna zmaga nam odpira vrata v višji rang tekmovanja in le upamo lahko, da bomo konec septembra vsi v dobri formi in seveda zdravi," je dejal Kavčič.

"V Litvi zagotovo ne bo šlo tako gladko kot tu na Otočcu. Čakata nas dva igralca, ki sta pred bučno domačo publiko še kako nevarna. V prvi vrsti Ricardas Berankis, devetnajstletni igralec, ki zaseda 132. mesto na svetu, kar je za tako mladega tenisača izjemen dosežek. Ob njem ima Litva še enega devetnajstletnika, Laurinasa Grigelisa, prav tako igralca v vzponu, ki je v zadnjem obdobju dosegel nekaj vidnih rezultatov. A če hočemo napredovati v prvo evroafriško skupino, kar je tudi naš cilj, moramo zmagati in za to bomo naredili vse, kar je v naši moči," pravi Blaž Trupej.

Srbija v Splitu porazila Hrvate
V polfinale Davisovega pokala se je prebila tudi teniška reprezentanca Srbije. V četrtem srečanju dvoboja med Hrvaško in Srbijo je odločilno tretjo točko Srbiji priboril Novak Djoković, ki je v treh nizih s 6:3, 6:3 in 6:2 premagal Marina Čilića. Srbija bo v polfinalu igrala s Češko, ki si je napredovanje zagotovila že v soboto.

V zavihku "galerija" si lahko ogledate nekaj utrinkov z vročega "bratskega" dvoboja v Splitu.

Dvoboj v Splitu je sicer zaznamovalo nešportno obnašanje hrvaških gledalcev, ki so srbske tenisače z vpitjem in žvižgi neprestano motili pri servisu in pred udarci.

Davisov pokal, 2. evroafriška skupina:

Slovenija : Bolgarija 5:0

Grega Žemlja : Todor Enev 6:3, 6:1, 2:6, 6:4
Blaž Kavčič : Grigor Dimitrov 1:6, 6:1, 6:0, 6:3
Luka Gregorc/Grega Žemlja : Grigor Dimitrov/Ivajlo Trajkov 6:7 (3), 7:6 (2), 7:6 (12), 6:3
Blaž Rola : Valentin Dimov 6:0, 6:1
Blaž Kavčič : Todor Eenev 6:2, 6:1

Davisov pokal, svetovna skupina, četrtfinale:

Rusija : Argentina 2:3
Francija : Španija 5:0
Hrvaška : Srbija 1:4
Čile : Češka 0:3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.