Šport
7 ogledov

Petarda v mreži Tampe

1/9
Žurnal24 main
V severnoameriški hokejski ligi NHL je bilo v noči na soboto na sporedu sedem tekem, dve sta se končali po kazenskih strelih.

New Jersey Devils so morali z 1:2 priznati premoč Chicago Blackhawks, Anaheim Ducks pa so proti Vancouver Canucks klonili s 4:5.

V ostalih tekmah so Philadelphia Flyers z 0:1 klonili proti Montreal Canadiens, Tampa Bay Lightning so proti New York Rangers izgubili z 0:5, Minnesota Wild so proti San Jose Sharks klonili z 2:3, Colorado Avalanche pa so morali proti Calgary Flames priznati premoč z 1:2. Edino zmago pred domačimi gledalci so vknjižili igralci Dallas Stars, ki so bili s 6:3 boljši od Edmonton Oilers.

Philadelphia je z 0:1 doma izgubila proti Montrealu. Jaroslav Halak je ubranil 35 strelov, Tomaš Plekanec pa je dosegel edini gol. Montreal se je s to zmago od Philadelphie in Bostona oddaljil za dve točki v vzhodni konferenci, kjer je trenutno šesti in ima nastop v končnici že skoraj na dlani. Philadelphia je na drugi strani izgubila na drugi tekmi zapored, v zadnjih osmih odigranih srečanjih je le enkrat okusila slast zmage.

Visok poraz so si privoščili hokejisti Tampe, ki so doma z 0:5 klonili proti New York Rangers. Brandon Prust je začel s poplavo zadetkov, že v prvi tretjini so gostje zadeli kar štirikrat. Henrik Lundqvist je ustavil 29 strelov in četrtič v sezoni ostal nepremagan. Poleg Prusta so zadeli še Marc Staal, Vinny Prospal, Brandon Dubinsky in Aaron Voros.

Anaheim je moral po kazenskih strelih s 4:5 priznati premoč Vancouvru. S hat-trickom se je izkazal Michael Grabner, Vancouver pa si je s to zmago že priboril nastop v končnici. Andrew Raycroft je v vratih zamenjal Roberta Luonga in ubranil 30 strelov. Za Račke sta po dva gola dosegla Teemu Selanne in Saku Koivu.

 

Liga NHL, izidi:

New Jersey Devils : Chicago Blackhawks 1:2*


Anaheim Ducks : Vancouver Canucks 4:5*


Philadelphia Flyers : Montreal Canadiens 0:1


Tampa Bay Lightning : New York Rangers 0:5


Minnesota Wild : San Jose Sharks 2:3


Dallas Stars : Edmonton Oilers 6:3


Colorado Avalanche : Calgary Flames 1:2

 

*po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.