Šport
19 ogledov

Petek bil dan za podaljška

Obe petkovi tekmi je odločil podaljšek. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Na obeh petkovih obračunih prvega kola končnice v severnoameriški hokejski ligi NHL sta gostujoči ekipi zmagali s 4:3 po podaljških ter povedli v zmagah s 3:2.

Tako loči hokejiste Buffalo Sabres in Nashville Predators le še po ena zmaga od nadaljevanja v drugem kolu. V Anaheimu je Nashville proti hokejistom Ducks igral podaljšek, po minuti in 57 sekundah dodatnega dela igre pa je na veselje gostov srečanje odločil Jerred Smithson. Posebej navdušujoča je bila predstava obeh ekip v zadnji tretjini, ko so gledalci videli štiri zadetke, po dva v vsaki mreži. Najpomembnejšega je zadel kapetan gostov Shea Weber, ki je z razdalje izenačil 35,3 sekunde pred koncem rednega dela in izsilil podaljšek.

Philadelphia je proti Buffalu že zaostajala z 0:3, saj so njihovo mrežo že v prvi tretjini načeli Tyler Ennis, Avstrijec Thomas Vanek in Marc-Andre Gragnani. V drugem delu so domači prek Jamesa van Riemsdyka in Slovaka Andreja Meszaroša znižali izid, Kanadčan Danny Briere pa je izenačil tri minute in 36 sekund pred koncem. V podaljšku sta ekipi igrali pet minut in 31 sekund, ko je odbiti plošček v zadetek pretvoril Ennis. Drugi zadetek na srečanju je zadel po strelu Mika Webbra, plošček se je nato odbil od vratarja Michaela Leightona, Ennis pa ga je poslal v mrežo.

Liga NHL, prvo kolo končnice:

Philadelphia Flyers : Buffalo Sabres 3:4* /2:3/**
Van Riemsdyk, Meszaros, Briere; Ennis 2, Vanek, Gragnani

Anaheim Ducks : Nashville Predators 3:4* /2:3/
Blake 2, Ryan; Klein, Ward, Weber, Smithson

*po podaljšku
**v poševnicah je izid v zmagah, igra se na štiri zmage

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.