Šport
24 ogledov

Petek ostro kaznoval skakalce

Franci Petek želi fantom pomagati, tudi z denarnimi kaznimi. Žurnal24 main
Športni direktor za skoke in nordijsko kombinacijo pri Smučarski zvezi Slovenije Franci Petek je trem tekmovalcem zaradi nešportnega vedenja po minuli tekmi smučarjev skakalcev v Zakopanah izrekel denarne kazni.
 
 

"Ne gre za kazen, ki bi bila sama sebi namen, temveč za to, da fantom pomagamo. Moramo jim pokazati, jih naučiti, kako se pravilno dela. Škoda je, kar srce me boli, ker sam vem, da so fantje sposobni veliko več, kot pokažejo, tovrstni "izleti" pa jih le še bolj onemogočajo."

Franci Petek, športni direktor za skoke in nordijsko kombinacijo pri SZS Slovenije

 
Jure Šinkovec, Jure Bogataj in Robert Kranjec so bili kaznovani z denarno kaznijo v višini 1500 evrov. Na telefon smo priklicali Francija Petka, ki je dejal, da so si skakalci kazen zaslužili s čezmernim ponočevanjem med samimi pripravami. "Kazen je visoka in jo bodo morali delno odplačati sami, delno pa s premijami, ki jih bodo prejeli ob morebitnih športnih uspehih. Sankcije ob morebitnih naslednjih prekrških bodo še strožje. To pomeni, da ne bodo delegirani na tekme oziroma da so lahko celo izključeni iz reprezentance," pojasnjuje Petek.

Priklicati smo želeli enega od vpletenih skakalcev, Roberta Kranjca, a nam ga ni uspelo dobiti na telefon.

Sicer pa se na obeh tekmah za poletno VN v Zakopanah nikomur od omenjene trojice ni uspelo uvrstiti med dobitnike točk. Še najbližje temu je bil Jure Šinkovec, ki je na drugi tekmi le za mesto zaostal za finalom in osvojil končno 31. mesto.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.