Šport
5 ogledov

Petek: "Presegli smo cilje"

Jaro Kalan, Franci Petek in Tone Vogrinec so zadovoljni. (Foto: www.alesfevzer.c Žurnal24 main
Športni direktor za smučarske skoke Franci Petek po koncu olimpijskih nastopov pravi: "Na posamičnih tekmah smo se trikrat uvrstili med najboljših deset. S tem smo presegli svoje cilje."
Skakalne nastope je za zurnal24.si komentiral tudi Vasja Bajc: "Prevc me spominja na mladega Peterko." Preberite tukaj.

Dobri nastopi slovenskih orlov na olimpijskih igrah v Vancouvru športnega direktorja smučarskih skokov in nordijske kombinacije Francija Petka niso pustili ravnodušnega. "Sem vesel in zadovoljen z nastopi naših skakalcev. Vesel sem, da smo na olimpijske igre prišli dobro pripravljeni. Na posamičnih tekmah smo se trikrat uvrstili med najboljših deset. S tem smo presegli svoje cilje. Nekako pod pričakovanji oziroma željami je bil ekipni nastop, vendar je treba računati tudi na napake, ki so sestavni del športa," je slovenske nastope ocenil Petek in dodal: "Jasno se vidi, kje smo še šibki. To je ekipa. Nimamo štirih dovolj močnih fantov in v tej smeri je treba nadaljevati delo. Še marsikaj je za narediti."

Nekako pod pričakovanji oziroma željami je bil ekipni nastop, vendar je treba računati tudi na napake, ki so sestavni del športa.
Franci Petek
Škoda za Kranjca
Kljub petemu, šestemu in devetemu mestu pa je ostalo nekaj grenkega priokusa. Še posebej na tisti individualni tekmi na veliki skakalnici. "Verjetno je tekma posameznikov na veliki skakalnici za nas najbolj boleča. Robi je zadnji dve leti vse vložil v to tekmo in po nesrečnem spletu okoliščin, kar se tiče vetra, preprosto ostal brez resnih možnosti v boju za kolajno. Pokazal pa je, da je bil pripravljen tudi za to. Seveda bi se moralo vse idealno pokriti, a se ni," pravi Petek.

Prihaja obetaven rod
Številni tuji novinarji so si Slovenijo na teh igrah zapomnili tudi po dobrem skakanju 17-letnega Petra Prevca. Nadarjenega mladeniča nam zavidajo vse skakalne velesile, tega se zaveda tudi Petek: "Njegovi nastopi kažejo, da imamo zadaj obetaven rod. Lahko smo veseli, da imamo fante, ki prihajajo. Predvsem je pomembno to, da imajo pravi pristop in prave vrednote, ki so odločilen faktor na poti do res vrhunskih rezultatov."

Celoten nastop na igrah v Vancouvru je zagotovo pozitiven in smo z rezultati lahko zadovoljni.
Matjaž Zupan

Stroka z Matjažem Zupanom in Petkom na čelu je bila v prejšnji sezoni tarča odkritih kritik, ki so prihajale iz lastnih, skakalnih vrst. Omenjena dvojica se pritiskom ni vdala, ampak je želela čas. "Te olimpijske igre so absolutno potrdile, da smo na pravi poti. Ne samo igre, celotna sezona," je optimistično sklenil Petek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.