Šport
30 ogledov

Petek: "Robi padel v psihološki krč"

Žurnal24 main
Nordijci so analizirali začetek sezone. Tekačice so zadovoljne, nikakor pa ne morejo biti skakalci. Franci Petek še zaupa v delo Matjaža Zupana, o Roberju Kranjcu pa pove: "Padel je v psihološki krč."
Žal se je Robi ujel v zanko psihološkega krča in manjkala je tista sproščenost. Skakal je na silo in to ne da metrov. A še na zadnjih treningih pred tekmo je bil zelo konkurenčen, kar pomeni, da je delo, ki je naloženo, kakovostno.
Franci Petek

Plus za tekačice
Minuli konec tedna so na tekmah svetovnega pokala v Düsseldorfu navdušile mlade smučarske tekačice. Vesna Fabjan je na prostem sprintu ponovila lanski uspeh in osvojila tretje mesto, blizu senzacije pa sta bili v ekipnem sprintu tudi Alenka Čebašek in Katja Višnar, a je slednja z nesrečnim padcem 30 metrov pred ciljem zapravila srebrno kolajno. "Čeprav sem se pred tekmo bolj ukvarjala s svojim zdravjem kot s treningi, mi je uspel neverjeten podvig. Ker sem vedela, da nisem stoodstotna, so bila tudi moja pričakovanja temu primerno manjša. Že zmaga v kvalifikacijah me je zelo presenetila, še posebno pa pozneje tretje mesto," je pojasnila Fabjanova, ki še ni povsem zdrava, a upa, da se bo stanje do konca tedna in tekem v Davosu izboljšalo, in odkrito priznala: "Če bi mi kdo pred tekmo rekel, da bom na stopničkah, bi se mu le smejala in mu zabrusila, naj se zresni."

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
"Za nami je zelo naporen konec tedna. Rezultatsko odličen, a se vseeno ni izšlo povsem po načrtih, sploh v nedeljo, ko sta imeli dekleti srebrno kolajno že v žepu, a je nato po Katjini smoli nista osvojili. Vseeno pa menim, da smo bili veliko presenečenje. Tudi Vesna se je po bolezni fantastično vrnila na sam vrh, Petra je imela sicer nekaj smole, a mislim, da smo lahko z uvodom zelo zadovoljni in gremo z optimizmom naprej," je na novinarski konferenci dejal vodja slovenskih tekaških reprezentanc Marko Gracer. Uspešno sta sezono začela tudi oba nordijska kombinatorca Gašper Berlot in Mitja Oranič. "Z uvodnimi nastopi obeh fantov smo zadovoljni, saj sta se oba tekmovalca uvrščala okoli 20. mesta. Naslednje tekme so v Ramsauu čez dva tedna, zato bosta oba ostala na treningu v Kranju, Ratečah in na Pokljuki," je pojasnil športni direktor nordijskih reprezentanc Franci Petek.

Minus za skakalce
Precej bolj klavrno kot tekačice in nordijski kombinatorci pa so v sezono vstopili smučarski skakalci, ki so na uvodnih tekmah ostali daleč za cilji in željami; na zadnji tekmi v Lillehammerju so ostali celo brez finalista. "Z uvodom skokov na splošno ne moremo biti zadovoljni, saj smo imeli visoka pričakovanja in cilje pred sezono, sploh zadnji vikend pa smo doživeli veliko razočaranje," je priznal Petek in dodal, da je bil sam uvod v Kuusamu kar obetaven, še na treningih tik pred tekmami je prvi mož ekipe Robert Kranjec kazal odlične skoke, držal je korak z Norvežani. "A na tekmah je Robi padel v nekakšen psihološki krč, kar pri njem poznamo, in to bo treba rešiti čim prej. Zavzemam pa se, da bomo cilje postopoma lovili in na prave tekme prišli s pravo podobo," je še dejal Petek in poudaril, da v strokovnem vodstvu kljub slabim začetnim nastopom skakalcev ne odstopajo od začrtanih ciljev za poolimpijsko zimo. Ob tem Petek ni pozabil pohvaliti najmlajšega člana ekipe A Petra Prevca: "Peter je zelo dobro startal v sezono in tudi ekipo na prvi tekmi popeljal na prag četrtega mesta, a ga je nato Robi s ponesrečenim nastopom zapravil."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.