Šport
18 ogledov

Petelini se petelinijo

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Dan pred začetkom nogometnega svetovnega prvenstva 2010 se kopičijo govorice, da je v moštvu aktualnih podprvakov več taborov. Večje število igralcev pa naj bi bilo v sporu z Yoannom Gourcuffom.

Dan pred začetkom nogometnega svetovnega prvenstva 2010, se množijo govorice o sporu v francoskem taboru. Pred tekmo z Urugvajem se kopičijo govorice, da je v moštvu aktualnih podprvakov več taborov. Večje število igralcev pa naj bi bilo v sporu z Yoannom Gourcuffom, ki ga je selektor postavil v vlogo glavnega graditelja igre.

Vse večja tarča kritik je tudi Bayernov zvezdnik Franck Ribery. "Ni zadosti, da odlično igra. V ekipi mora delovati tudi bolj odločno," pravi nekdanji reprezentant Emmanuel Petit. Prav Ribery pa naj bi bil eden tistih, ki so se zoperstavili selektorju Raymondu Domenechu in ki z Gourcuffom ravnajo kot z izobčencem. Časnik L'Equipe je med drugim poročal, da je Bayernov nogometaš na enem od treningov Gourcuffu grdo iztrgal žogo iz rok.

Kot poročajo nekateri francoski mediji, želijo Ribery, Nicolas Anelka in drugi prisiliti Domenecha, da na sredini igrišča da prostor Arsenalovemu Abouju Diabyju, v prvi enajsterici pa želijo tudi Tierryja Henryja, ki ga je Domenech posadil na klop. V tem pogledu jih podpira tudi Petit, svetovni prvak iz leta 1998: "Ne dajemo golov, nimamo izdelanih podaj ... Le kako je v tem primeru možno pozabiti Henryja?"

"Mulo kuha" tudi William Gallas, ki je moral kapetanski trak predati Patriceu Evraju, kar je dodaten razlog za slabo klimo v ekipi. Zdaj bodo položaj reševale spremljevalke nogometašev. Žene in partnerice bodo v Južnoafriško republiko pripotovale v petek in navijači upajo, da bo to prineslo premirje.

Sicer pa gre za zgodbo, ki se ponavlja. Do razprtij je v francoskem taboru prišlo že na evropskem prvenstvu pred dvema letoma. Domenech, ki ga bo po prvenstvu zamenjal Laurent Blanc, pa je ob tem očitno popolnoma nemočen: "Trenerski štab je storil vse, kar je lahko."

Kljub temu so Francozi nesporni favoriti na tekmi z Urugvajem. Svetovni prvaki iz let 1930 in 1950 so na zadnjih 16 tekmah na SP zmagali le enkrat, čeprav imajo s Francozi dobro medsebojno bilanco. Na petih tekmah je Urugvaj zmagal dvakrat in le enkrat izgubil. Da so Francozi favoriti, pa ve tudi vodstvo Urugvaja na čelu s selektorjem Oscarjem Tabarezom, ki poudarja, da je osnovni cilj njegove ekipe obilo dobre volje in dobrega nogometa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.