Šport
26 ogledov

Na tekmi se Petru Prevcu ni izšlo

peter prevc EPA
Na posamični tekmi v Zakopanah je slavil Kamil Stoch. Deveti je bil Domen Prevc, 13. pa Peter Prevc, ki mu ni uspelo ponoviti skokov iz prejšnjih dni.

Peter Prevc se je po tednu premora vrnil v svetovni pokal in na skakalnici v Zakopanah znova odkril dobro formo. Blestel jena prvih dveh treningih, v kvalifikacijah pa sta ga nato premagala Jernej Damjan in Nemec Stephan Leyhe. Zmagovalec minule zime je sicer zabeležil najdaljši skok, a bil nekoliko negotov pri doskoku, to ga je tudi stalo prvega mesta in tudi čeka za zmago v kvalifikacijah. Odličen je bil tudi na sobotni ekipni tekmi, ko je zabeležil daljavo dneva.

Na tekmi bo nastopilo šest slovenskih skakalcev, tudi tretji v skupni razvrstitvi Domen Prevc, ki je sicer izpustil petkov kvalifikacijski skok.

Manj od pričakovanj

Kot prva Slovenca sta na tekmi nastopila Aljaž Osterc in Bor Pavlovčič, a je hitro postalo jasno, da se ne bosta uvrstila v finalno serijo. S številko 21 je nato Jernej Damjan skočil do tretjega mesta, ki mu ga je nato prevzel Cene Prevc. Slednji je držal dobro uvrstitev, bil je četrti, tudi ob skoku Jurija Tepeša s številko 32. Ta se tokrat ni prebil v finale.

Manj od pričakovanj po predstavah v zadnjih dveh dneh je pokazal tudi Peter Prevc, ki se je uvrstil za brata Ceneta. Oba je preskočil Domen, ta je pred skokoma Daniela Andreja Tandeja in Kamila Stocha zasedel 9. mesto. Po koncu prve serije je bil najmlajši od bratov Prevc 11., Cene 18., Peter 19., Damjan pa je osvojil 27. mesto. Na vrhu sta bila Nemca Richard Freitag in Andreas Wellinger.

Damjan, Peter in Domen Prevc pridobili nekaj mest

Damjan je v drugo skočil dobro in pridobil kar nekaj mest. Takratno najdaljšo daljavo finalne serije je nato dosegel Peter Prevc in prevzel vodstvo, za njim pa so tekmeci začeli zaostajati, med njimi tudi Cene Prevc. Peter je z gesto sicer pokazal, da ni zadovoljen s svojim skokom.

Prevc je bil na vrhu tudi po skoku Domna, ki je le za tri desetinke ugnal do takrat vodilnega Evgenija Klimova. Odlično je nastopil Stoch in prevzel vodstvo, kasneje pa ga nihče več ni premagal. Wellinger je zadržal drugo mesto, Freitag pa je s prvega padel na tretje. Nemški uspeh je s četrtim mestom dopolnil Markus Eisenbichler.

Domen je bil deveti, Peter 13., Cene 21., Damjan pa 22.

Smučarski skoki, svetovni pokal:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.