Šport
6 ogledov

To se ni zgodilo od lanskega decembra

peter prevc lahti EPA
Peter Prevc je na posamičnih tekmah v Lahtiju zabeležil dva relativno skromna rezultata, njegov ''spodrsljaj'' pa je izkoristil Michael Hayböck, ki se je dvakrat zavihtel na najvišjo stopničko.

Michael Hayböck je postal prvi skakalec po Petru Prevcu, ki je v letošnji sezoni zmagal na dveh zaporednih tekmah za svetovni pokal v smučarskih skokih. Avstrijcu je to uspelo v finskem Lahtiju, kjer vodilni v skupnem seštevku ni našel skupnega jezika ne z veliko ne s srednjo skakalnico.

peter prevc lahti | Avtor: EPA EPA
Prevc je na prvi tekmi dosegel peto, na drugi pa deveto mesto. Gre za dva solidna rezultata, ki pa v primerjavi z njegovimi dosežki na prejšnjih tekmah delujeta precej bledo.

Najboljši skakalec na svetu je v letošnji sezoni dobil 11 tekem za svetovni pokal. Spotoma je osvojil novoletno turnejo in se okitil z naslovom svetovnega prvaka v smučarskih poletih. 

Prvo zmago v Nižnem Tagilu je dosegel 13. decembra 2015, od takrat pa nikoli ni bil premagan na dveh zaporednih tekmah. Niz, ki je trajal dobra dva meseca, se je končal v Lahtiju. 

Po zmagi na edinem ruskem prizorišču tekem za svetovni pokal je slovenski orel nanizal dve zmagi v Engelbergu. Četrti zaporedni uspeh na uvodni tekmi novoletne turneje v Oberstdorfu so mu preprečili sodniki, a Prevc je odgovoril z zmagami v Garmischu, Innsbrucku in Oberstdorfu.

Sledila je zmaga v Willingenu, preden je v Zakopanah moral priznati premoč Stefanu Kraftu in Hayböcku. Toda Prevc je bil že v Sapporu spet na najvišji stopnički, pred prihodom v Lahti pa je dobil tri od štirih tekem na Norveškem - eno v Trondheimu in dve v Vikersundu.
Čeprav v Lahtiju ni dosegel želenega rezultata, pa sezona 23-letnega šampiona še naprej izgleda odlično. V skupnem seštevku ima kar 541 točk prednosti pred Severinom Freundom, ki je daleč od zmagovalne forme. Branilec velikega kristalnega globusa je na Finskem osvojil tretje oziroma peto mesto.

Zmagovalci tekem v sezoni 2015/2016:

1. Klingenthal (Daniel André Tande)

2. Lillehammer (Severin Freund)

3. Lillehammer (Kenneth Gangnes)

4. Nižni Tagil (Severin Freund)

5. Nižni Tagil (Peter Prevc)

6. Engelberg (Peter Prevc)

7. Engelberg (Peter Prevc)

8. Oberstdorf (Severin Freund)

9. Garmisch-Partenkirchen (Peter Prevc)

10. Innsbruck (Peter Prevc)

11. Bischofshofen (Peter Prevc)

12. Willingen (Peter Prevc)

13. Zakopane (Stefan Kraft)

14. Sapporo (Peter Prevc)

15. Sapporo (Anders Fannemel)

16. Trondheim (Peter Prevc)

17. Vikersund (Robert Kranjec)

18. Vikersund (Peter Prevc)

19. Vikersund (Peter Prevc)

20. Lahti (Michael Hayböck)

21. Lahti (Michael Hayböck)

Komentarjev 2
  • Avatar olor
    olor 14:28 22.februar 2016.

    Peter, ne sekiraj se. V naslednjih tekmah jim pokaži kaj znaš, sier pa tako ali tako vejo da si najboljši. Bravo Peter!

  • Papaja Popi 14:04 22.februar 2016.

    Peter je še zmeraj dober, odličen.Važno, da bo v Planici poletel.