Šport
56 ogledov

Prevc ima razloge za optimizem

peter prevc Profimedias
Slovenska A reprezentanca v smučarskih skokih je odpotovala v Lillehammer, kjer bosta prihajajoči konec tedna na sporedu dve tekmi za svetovni pokal.
Na prizorišču zimskih olimpijskih iger iz leta 1994 bo rumeno majico vodilnega v skupnem seštevku branil Domen Prevc, ki ima 14 točk prednosti pred Severinom Freundom.
 
Sedemnajstletni skakalni as bo na severu Evrope lovil prvo uvrstitev na zmagovalne stopničke, potem ko je lanski tekmi končal na osmem oziroma dvanajstem mestu.
 
V Lillehammer se je vrnil tudi branilec velikega kristalnega globusa Peter Prevc, ki je prav na Norveškem začel serijo dvanajstih zaporednih uvrstitev na stopničke.
 
V fantastični niz so vštete tekme v Lillehammerju, Nižnem Tagilu (2x), Engelbergu (2x), Oberstdorfu, Garmisch-Partenkirchnu, Innsbrucku, Bischofshofnu, Willingenu, Zakopanah in Sapporu. Izjemna serija je bila prekinjena na drugi tekmi v Sapporu, na kateri je osvojil šesto mesto.
 

Po padcu v Kuusamu še ni 'pravi'

Prevc je v Lillehammer pripotoval kot sedmi skakalec sezone, poleg brata Domna in omenjenega Freunda pa so več točk od njega zbrali še Daniel-Andre Tande, Manuel Fettner, Stefan Kraft in junak poletne velikega nagrade Maciej Kot
 
Najboljši skakalec pretekle sezone je tudi v letošnjo krenil odločno in že na tekmi v Kuusamu pokazal, da je v odlični formi. Zmago mu je odnesel padec v finalni seriji, od takrat pa še ni prikazal najboljših skokov. 
 
''Na poti v Lillehammer,'' je fotografiji, ki je nastala med letom na Norveško, na Facebooku pripisal Prevc. Na zadnji tekmi v Klingenthalu je osvojil skromno 22. mesto, novo priložnost za vrhunski rezultat pa bo imel že v soboto, ko bo na sporedu prva posamična tekma.
 
Tekmovalni program v Lillehammerju se bo začel v petek, ko bodo na sporedu kvalifikacije.
 

Skupni seštevek (svetovni pokal):

1. Domen Prevc (Slo) 220 točk
2. Severin Freund (Nem) 204
3. Daniel-Andre Tande (Nor) 178
4. Stefan Kraft (Avt) 139 
  . Manuel Fettner (Avt) 139
6. Maciej Kot (Pol) 122
7. Peter Prevc (Slo) 105
8. Andreas Kofler (Avt) 104
9. Vincent Descombes Sevoie (Fra) 97
10. Markus Eisenbichler (Nem) 92
...
25. Jurij Tepeš (Slo) 23

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.