Šport
30 ogledov

Peter Prevc najboljši slovenski orel

Peter Prevc EPA
V Bischofshofnu so bile na sporedu kvalifikacije pred zadnjo tekmo novoletne turneje.

Slovenski skakalci so po kaotični tekmi v Innsbrucku, kjer je veter smučarjem skakalcem omogočil le eno serijo, izgubili možnosti za visoka mesta na novoletni turneji, Domen Prevc pa je ostal tudi brez vodstva v svetovnem pokalu.

Najmlajši od bratov Prevc je, če je soditi po današnjem prvem treningu pred kvalifikacijami, na razočaranje hitro pozabil. Premagal ga je le Kamil Stoch. Ta je kljub včerajšnjem padcu v Innsbrucku in preventivnem obisku bolnišnice zmogel najdaljšo daljavo (141 m), Domna je preskočil za meter in pol. Poljak v skupni razvrstitvi za vodilnim Norvežanom Danielom Andrejem Tandejem zaostaja vsega za 1,7 točke.

Ostali slovenski orli so bili na prvem treningu precej manj razpoloženi kot Domen. Peter Prevc je bil 19., Jurij Tepeš 32., Anže Semenič 33., Jernej Damjan 40., Cene Prevc 42., Rok Justin pa 51.

Tudi drugi trening, dobil ga je sicer Andreas Wellinger, slovenskih trenerjev najverjetneje ni navdušil. Peter Prevc je bil 11., mesto za njim pa Tepeš (135,5). Manj so prikazali 33. Semenič, 38. Cene Prevc,, 39. Damjan (126,0), Domen Prevc pa je bil z vsega 116 metri le 41.

Znova šest Slovencev na tekmi

Precej več so Slovenci pokazali v kvalifikacijah, najboljše izhodišče za tekmo pa si je pripravil branilec naslova novoletne turneje Peter Prevc, ki je zasedel 10. mesto. Dve mesti za njim se je uvrstil Domen, tri pa Tepeš. Kot izzivalci bodo v svojih parih nastopili Damjan (28.), Cene Prevc 33. in Semenič (40.). Le za eno mesto je brez uvrstitve na tekmo ostal Justin.

Domen s Tandejem, Peter s Semeničem

Peter Prevc se bo na tekmi meril s Semeničem, Damjan s Čehom Romanom Koudelko, Cene Prevc z Norvežanom Robertom Johanssonom, Tepeš z Američanom Michaelom Glasderjem, Domen Prevc pa z Norvežanom Danielom Andrejem Tandejem. Slednji je bil danes šele 39., saj je imel v zraku velike težave zaradi vrtinčenja vetra. V prvi seriji se bosta tako pomerila prvi in drugi v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Novoletna turneja, Bischofshofen, kvalifikacije:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.