Šport
46 ogledov

Peter Prevc ni mogel zaspati

Peter Prevc EPA
Petru Prevcu se vstop v novo leto ni izšel po željah, saj mu ni uspelo zaspati pred polnočjo.

Smučarski skakalci so okoli novega leta povsem osredotočeni na skakalno turnejo, 1. januarja pa je tradicionalno na sporedu tekma v nemškem Garmisch-Partenkirchnu, zato praznovanje novega leta zanje ne pride v poštev. 

Kot so zapisali na uradni spletni strani skakalcev Sloski.si, pa je imel lanskoletni zmagovalec turneje Peter Prevc nekaj težav, saj je ostal buden pozno v noč. "Ob sedmih zvečer smo večerjali, ob devetih je vsak odšel v svojo sobo. Želel sem si, da bi do polnoči zaspal, a mi ni uspelo in zato je bilo potrebno počakati, da je pokanje ugasnilo, zamrlo. Nato pa sem lahko zaspal."

Najstarejši izmed bratov Prevc po včerajšnji terkmi, ko je osvojil 11. mesto, ni bil povsem zadovoljen. "Že nekaj časa se vrtim okrog enajstega mesta. Morda sem po Oberstdorfu upal, da bom naredil še kakšen preskok na bolje, a je kar je. Prav veliko se ne morem pritoževati. Potrebno je biti potrpežljiv. Po Oberstdorfu sem bil zadovoljen, saj sem v primerjavi z Engelbergom storil korak naprej, fiksiral sem se okrog deseterice. Tukaj pa mi ni uspelo narediti koraka naprej in zato nisem tako zadovoljen." 

Danes imajo glede na besede glavnega trenerja Gorana Janusa fantje prosto, novoletna turneja pa se nadaljuje jutri s kvalifikacijami v Innsbrucku, ki se bodo pričele ob 14. uri.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • antitrust 20:27 02.januar 2017.

    Samo, da ne bo zdaj kot Mazla. Enkrat čevlji, enkrat petarde, enkrat veter, enkrat kava, enkrat....

  • smejka 14:31 02.januar 2017.

    Pustimo ga pri miru...skače dobro, podprimo ga.Zakaj se vedno išče negativne stvari?Zakaj pa niso prepovedali pokanja?...Peter, ne daj se!

  • Tupamaros 13:29 02.januar 2017.

    Še ni slišal za ušesne čepke!? Ali zaščito ušes na strelišču?