Šport
69 ogledov

Peter Prevc: Pošljite jih domov!

slovenija rokomet reprezentanca rio de janeiro oi 2016 Stanko Gruden/STA
Pred četrtfinalom olimpijskega rokometnega turnirja proti Danski so velikansko podporo slovenskim rokometašem poslali številni športniki v domovini, dobitniki olimpijskih medalj, svetovni prvaki in ostali.

Želje lahko rečemo vseh Slovenk in Slovencev je še najbolj strnil najuspešnejši smučarski skakalec Peter Prevc: "Pošljite jih domov!"

Izjave podpore so v Brazilijo pošiljali prek Facebook strani Rokometne zveze Slovenije, Twitterja @rzs_si ali Instagrama rzs_si. Atletinja Brigita Bukovec, olimpijska podprvakinja na 100 metrov z ovirami iz Atlante leta 1996, je zapisala: "Vse pohvale, fantje, dokazali ste sebi in nam, kaj zmorete, v kakšni top formi ste in kako se v norem skupinskem duhu borite za Slovenijo!! Z vami gremo do konca!!!!!"

KZS | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Svojo misel je poslal tudi košarkar moštva Miami Heat Goran Dragić, kapetan slovenske košarkarske reprezentance: "Upravičeno smo lahko ponosni na vaše dozdajšnje dosežke in verjamem, da imate dovolj kvalitete, da premagate Dansko. Imate popolno podporo cele košarkarske reprezentance, ki vas podpira tudi sredi noči, ko je to potrebno. Želim vam vse najboljše in držimo pesti!"

Koren: Uspelo vam bo!

Rokometaše je podprla Nina Jeriček, kapetanka ženske rokometne reprezentance: "Reprezentantke navijamo za naše rokometaše! Naj naš dober glas seže v olimpijsko vas in vas ponese do zgodovinske zmage!" Nekdanja alpska smučarka Katja Koren Miklavec, dobitnica bronaste kolajne v slalomu na zimskih OI leta 1994 v Lillehammerju, pa je rokometaše motivirala z besedami: "Dokazali ste že, da vas nič ne ustavi. Postali ste močna ekipa, strah nasprotnikom in vzor vsem nam. Igrajte svojo igro, uživajte v njej in se ne ustrašite zmage. Uspelo vam bo! Srečno fantje!"

Kozmus: Navija cela Slovenija!

Primož Kozmus, kolajne | Avtor: M. Grošelj, Grad Rajhenburg M. Grošelj, Grad Rajhenburg
Atlet Primož Kozmus, olimpijski prvak v metu kladiva iz Pekinga 2008, je rokometašem svetoval naj ne popuščajo: "Pobje, čestitke za odigrani skupinski del. Rajhenburg navija, navija Posavje, navija cela Slovenija! Prihajajo tekme, ki vas bodo popeljale med večne! Zdaj je prostor samo še za zmage! Popravnega izpita ni! Pozabite na prijateljstvo, spoštovanje, lepoto igre. Samo borba do konca, brez kompromisov!!! Velja gol in zmaga!! KOLAJNA BO VAŠA!!! Smo z vami, SREČNO!!!"

Špik: Naj bodo to vaše igre

sport 30.05.2010 Luka Spik, veslanje, svetovno prvenstvo, Bled; foto:Sasa Despot | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Veslač Luka Špik, v dvojnem dvojcu z Iztokom Čopom dobitnik treh medalj na olimpijskih igrah, tudi zlate na OI 2000 v Sydneyju, pa je zapisal: "Rokometaši ste vedno dobra družba na olimpijskih igrah, vedno polni pozitivne energije in močni podporniki vseh ostalih slovenskih olimpijcev. Želim vam dobro in uživaško igro. Želim vam zadovoljstvo. Naj bodo to vaše igre. Gremooo!!!"

Urnaut prepričan v uspeh

Tine Urnaut, evropski podprvak s slovensko odbojkarsko reprezentanco leta 2015: "Vidim, da igrate fantastično in sem prepričan, da se boste s tako, oziroma še boljšo igro uspeli uvrstiti v polfinale in boste posegli po najvišjih mestih. Gledal bom tekmo proti Danski in vam želim maksimalno srečo. Prepričan sem, da vam bo uspelo priti do zgodovinskega uspeha!"

Žolnir: Pokažite, da ste borci

Adrian Gomboc Urška Žolnir judo Rio 2016 | Avtor: Stanko Gruden/STA Stanko Gruden/STA
Benjamin Verbič, nogometni reprezentant in član danskega Koebenhavna, pa je poudaril: "Fantje, držim pesti in vem, da nas boste spet navdušili. Gremo, Slovenija!!".

Svojo podporo je poslala tudi Urška Žolnir, olimpijska prvakinja 2012 in dobitnica brona na OI 2004, ki se je letošnji iger v Braziliji udeležila v vlogi trenerke: "Ekipa, z močno iskro v očeh, ognjenim srcem in hladno glavo samo naprej! Dokažite vsem in predvsem sebi, da ste borci in ne popuščate nikomur in nikdar!"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.